25 anys fent bategar el català

Centres


Notícies del CNL

Dilluns, 6 de març de 2017

La primavera arrenca amb més cursos de català

El Consorci per a la Normalització Lingüística organitza cursos de català, de forma presencial, en línia o combinant les dues modalitats. El període d'inscripció és del 6 de març al 9 d'abril.

Per a sectors professionals imparteix cursos especialitzats i sessions formatives d'aspectes concrets per millorar la qualitat de l'expressió oral o escrita i per practicar la llengua fora de l'aula, també organitza activitats complementàries de llengua i cultura.

La primavera arrenca amb més cursos de català

El nou període d'inscripcions és del 6 de març al 9 d'abril

El Consorci per a la Normalització Lingüística (CPNL) engega un nou període d'inscripcions dels cursos de català per millorar les habilitats comunicatives. D'aquesta manera, i amb el lema Connecta't al català, continua amb èxit l'oferta de cursos del 2017 per atendre totes les necessitats lingüístiques, tant orals com escrites.

Iniciar-se en la comprensió i l'expressió oral, adquirir fluïdesa en les converses, ser competent lingüísticament a la feina, millorar l'escriptura en contextos formals... són algunes de les propostes que ofereixen els 22 centres de normalització lingüística en els 146 punts d'atenció del CPNL.


Molt més que cursos

La distinció principal de l'oferta formativa del Consorci rau en la diversitat d'activitats culturals complementàries que els alumnes fan dins i fora de l'aula -sovint coorganitzades amb altres entitats-, que garanteixen contextos d'ús per a la pràctica de les habilitats comunicatives, alhora que faciliten el coneixement de l'entorn, la descoberta del patrimoni cultural català i la construcció de marcs de referència per afavorir la cohesió social.

També amb l'objectiu de promoure l'aprenentatge i l'ús del català en l'entorn laboral, el Consorci ofereix formació especialitzada per a les empreses, com a eina de competitivitat i valor afegit.

L'oferta per al sector empresarial està dissenyada a mida, en funció de les necessitats específiques de l'empresa, i se centra en cursos per millorar l'expressió oral -com l'Atenció telefònica, Parlar per comunicar, Com fer exposicions orals?, etc.-, cursos per millorar l'expressió escrita -com Articles d'opinió: saber escriure amb arguments, Escriure a la xarxa, etc.- i cursos d'aplicació de recursos lingüístics a la xarxa.


Una oferta flexible i adaptable

El CPNL ofereix cursos presencials en una àmplia franja horària per arribar a tots els públics i que al mateix temps permeti compatibilitzar la formació amb la feina o els estudis.

Les modalitats de formació s'adapten a les noves maneres d'aprendre i, per tant, a banda dels cursos presencials, el CPNL ofereix cursos en línia mitjançant la plataforma Parla.cat, si són cursos generals, i mitjançant l'Aula Mestra, si són cursos especialitzats, i també ofereix cursos que combinen la modalitat presencial i en línia.

El cercador de cursos del web del Consorci permet buscar-los per localitat, per comarca, per nivell i per modalitat.

El nou període d'inscripcions és del 6 de març al 9 d'abril.


Certificats oficials

Els cursos de català organitzats pel CPNL segueixen els programes de llengua catalana de la Direcció General de Política Lingüística. Els certificats de nivell que expedeix el Consorci són equivalents als certificats oficials de la DGPL i es corresponen amb els nivells del Marc europeu comú de referència (MECR).


Sobre el Consorci per a la Normalització Lingüística

El Consorci per a la Normalització Lingüística, integrat per la Generalitat de Catalunya i per diversos ens locals, és una institució dedicada a la formació i al foment de l'ús de la llengua catalana en tots els contextos de la societat catalana i a facilitar la cohesió social mitjançant l'ús de la llengua.


Àmbit de Projecció
Enllaços relacionats

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Google +
  • Twitter
  • Netvibes