25 anys fent bategar el català

Centres


Notícies del CNL

Divendres, 3 de març de 2017

235 alumnes reben els certificats del Programa de Reincorporació al Treball 2016

En el marc d'aquest programa, el CPNL imparteix 65 hores de formació dividides en dos mòduls: un sobre coneixement de la societat catalana i el seu marc jurídic i un altre sobre llengua general.

235 alumnes reben els certificats del Programa de Reincorporació al Treball 2016

La directora general de Política Lingüística i presidenta del Consorci per a la Normalització Lingüística (CPNL), Ester Franquesa, i el secretari d'Igualtat, Migracions i Ciutadania, Oriol Amorós, han lliurat avui els certificats del Programa de Reincorporació al Treball (PRT) 2016. A l'acte, que ha tingut lloc a les 13 hores, a la seu de la Secretaria, hi han assistit els 235 alumnes que han superat el curs i diversos representants de les 21 entitats d'inserció sociolaboral i de les empreses que col·laboren en aquesta formació.

En el seu parlament, la presidenta del CPNL ha afirmat que Catalunya és un país obert que s'ha format amb persones que han vingut de lluny i que la millor manera de formar part de la societat catalana és participar de la vida, de l'entorn social i parlar la nostra llengua. També ha destacat que la Direcció General de Política Lingüística i el CPNL treballen perquè les persones acabades d'arribar a Catalunya coneguin la llengua i l'entorn.

En la seva intervenció el senyor Amorós ha agraït la feina de les entitats i les empreses col·laboradores en aquest programa de reincorporació al treball que té per objectiu fer que les persones acabades d'arribar siguin ciutadans amb drets i deures i compromesos amb la societat.

El Programa de Reincorporació al Treball de la Generalitat de Catalunya promou cursos d'inserció sociolaboral per a persones estrangeres immigrades amb necessitat de regularitzar la seva situació i les reagrupades. L'objectiu és dotar els participants dels coneixements necessaris per poder integrar-se en el món laboral, donar-los eines per assolir l'autonomia personal i promoure la seva integració en la dinàmica local.

La formació del PRT s'estructura en diferents mòduls. D'una banda, els que organitzen entitats, que se centren en el món laboral i que inclouen els coneixements específics de l'àmbit laboral on s'ha d'integrar l'alumnat i les pràctiques a empreses del sector: cambrer de pisos. L'alumnat s'ha format en les especialitats següents: cambrer de pisos, auxiliar de geriatria, mossos de magatzem, atenció al públic, cuina i neteja, atenció sociosanitària, ajudant de cuina, auxiliar de cambrer, etc.  De l'altra, els 2 mòduls (65 hores de formació) que organitza el CPNL. Durant l'any 2016 el CPNL ha impartit 22 cursos de coneixement de la societat catalana i el seu marc jurídic i 22 cursos de llengua catalana (Bàsic i elementals), amb un total de 337 persones inscrites provinents de 21 entitats.

El CPNL participa en aquest programa des de l'any 2008. Durant aquests anys ha format en llengua catalana un total de 1.878 persones.


Àmbit de Projecció
Enllaços relacionats

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Google +
  • Twitter
  • Netvibes