25 anys fent bategar el català

Centres


Notícies del CNL

Dimecres, 10 de desembre de 2008

L’Ajuntament d’Igualada, la Confederació de Comerç de Catalunya i el Consorci per a la Normalització Lingüística signen un conveni per dur a terme actuacions de normalització lingüística en el sector del comerç, serveis i turisme

Igualada, 3 de desembre de 2008

 

L’alcalde d’Igualada, Jordi Aymamí i Roca; el president de la Confederació de Comerç de Catalunya (CCC), Pere Llorens i Ignasi Perramon i Carrió, president del Consell del Centre de Normalització Lingüística (CNL) Montserrat, en nom de Bernat Joan i Marí, president del Consorci per a la Normalització Lingüística (CPNL), signen un conveni per promoure l’ús del català en el sector del comerç, dels serveis i del turisme, d’acord amb el Conveni marc de col·laboració entre la CCC i el Consorci per a la Normalització Lingüística que se signarà properament.

 

 

El CPNL, a través del Servei Local de Català (SLC) d’Igualada del CNL Montserrat es compromet a:
 
a) Informar la Delegació de l’Anoia de la CCC dels períodes de matriculació dels cursos generals de català presencials i a distància per a persones adultes.
 
b) Informar-los dels recursos lingüístics que hi ha a Internet i oferir assessorament lingüístic, d’acord amb els criteris establerts pel CPNL, als establiments associats adherits a la campanya “Oberts al català”.
 
c) Promoure la campanya “Oberts al català” en les actuacions que dugui a terme el CNL Montserrat, en els sectors del comerç, dels serveis i del turisme a la comarca.
 
d) Facilitar la inscripció als cursos de català organitzats pel CNL Montserrat, a través del SLC d’Igualada, en torn de preferència, a les persones que provenen d’establiments adherits a la campanya “Oberts al català”.
 
e) Impartir una sessió de dues hores sobre recursos lingüístics a Internet als associats de la Delegació de l’Anoia de la CCC, a fi d’afavorir la seva autonomia lingüística.
 
g) Difondre a través dels mitjans de difusió habituals del CNL Montserrat, les informacions que li faci arribar la Delegació de l’Anoia de la CCC sobre noves actuacions de la campanya “Oberts al català” a la comarca i també articles que hi estiguin relacionats.
 
 f) Informar la Delegació de l’Anoia de la CCC del programa “Voluntariat per la llengua” per tal que promogui que els seus associats esdevinguin establiments col·laboradors.
 
-------------------------------------------------------------------------------------------
 
“Establiments col·laboradors” és una campanya que el Consorci per a la Normalització Lingüística està fent a tot Catalunya per fomentar que el català sigui la llengua inicial d’atenció al públic en els establiments, sobretot en els comercials i del sector de l’hostaleria i la restauració.
 
El Centre de Normalització Lingüística (CNL) Montserrat, en el marc del projecte Voluntariat per la llengua, promou aquesta campanya a fi d’augmentar l’ús del català en el teixit social del territori.
 
Els establiments que s’adhereixen a la campanya es comprometen a:

 
- Fer la primera atenció als clients en català i mantenir la conversa en aquesta llengua, sempre que sigui possible.

- Garantir que les persones que vagin a l’establiment trobaran facilitats per expressar-se i ser ateses en català, encara que el parlin amb dificultat.
 
- Informar el personal de l’establiment que tingui dificultats per expressar-se en llengua catalana dels cursos de català que organitza el CNL Montserrat, i donar-li facilitats perquè pugui assistir a aquests cursos.

El Consorci per a la Normalització Lingüística (CPNL) és un ens creat a partir de la voluntat comuna de la Generalitat de Catalunya i de nombrosos ajuntaments, consells comarcals i diputacions amb l'objectiu de facilitar el coneixement, l'ús i la divulgació de la llengua pròpia de Catalunya en tots els àmbits. El CPNL està dividit en 22 Centres de Normalització Lingüística, distribuïts per tot el territori. El CNL Montserrat, que té la seu a la ciutat de Manresa, té abast supracomarcal i l'integren els consells comarcals de l'Anoia, el Bages, el Berguedà i la Cerdanya (amb els seus respectius serveis comarcals), i els ajuntaments de Berga, d'Igualada i de Manresa (amb els seus respectius serveis locals).
 
La Confederació de Comerç de Catalunya és l’organització més representativa del comerç català i aplega actualment uns 350 gremis i associacions, que alhora representen 90.000 comerciants i botiguers de Catalunya.
 


Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Google +
  • Twitter
  • Netvibes