25 anys fent bategar el català

Centres


Notícies del CNL

Dimarts, 28 de febrer de 2017

La Biblioteca de Catalunya i el Consorci per a la Normalització Lingüística signen un conveni de col·laboració per al foment cultural

La presidenta del Consorci per a la Normalització Lingüística (CPNL), Ester Franquesa, i la directora de la Biblioteca de Catalunya, Eugènia Serra, han signat aquest matí un conveni de col·laboració per a la promoció i el foment de la llengua i la cultura catalana.

La Biblioteca de Catalunya i el Consorci per a la  Normalització Lingüística signen un conveni de col·laboració per al foment cultural

Eugènia Serra i Ester Franquesa en el moment de la signatura

Aquest acord s'adreça especialment als alumnes, participants del programa de Voluntariat per la llengua i treballadors del CPNL, per tal de facilitar-los l'accés a estructures fonamentals del patrimoni cultural català i de difondre el valor de l'ús social de la llengua catalana, com a eina estratègica de cohesió.

Després de la signatura, Eugènia Serra ha afirmat que aquest conveni afavoreix l'apropament a les institucions i crea un sentiment de pertinença amb el qual hi sortim guanyant com a país. Ester Franquesa ha destacat que aquesta col·laboració acosta el patrimoni material a l'immaterial que són els llibres i la llengua.

En el marc d'aquest conveni, la Biblioteca de Catalunya es compromet a oferir a l'alumnat, a les parelles lingüístiques del Voluntariat per la llengua i als treballadors del Consorci visites guiades a la Biblioteca de Catalunya, a l'Arxiu Joan Maragall, a les exposicions programades, i sessions de docència a mida per a grups a l'entorn d'escriptors i noms propis de la cultura catalana.

Per la seva banda, el CPNL es compromet a difondre entre els seus usuaris i a la societat en general l'adhesió de la Biblioteca de Catalunya com a entitat col·laboradora del Consorci i la programació d'activitats, a través dels canals de comunicació del CPNL: pàgines web, mitjans de comunicació locals, xarxes socials, butlletins electrònics, etc.


El CPNL, amb el programa Llengua, cultura i cohesió, motiva l'aprenentatge i l'ús de la llengua del seu alumnat i dels participants del Voluntariat per la llengua a partir del coneixement del patrimoni literari i cultural del país, així com també de les entitats socials, culturals i esportives de cada població.

La Biblioteca de Catalunya és una entitat autònoma administrativa catalana que té, entre d'altres, la missió d'elaborar, gestionar i difondre el catàleg col·lectiu del sistema bibliotecari de Catalunya; es manté com a principal centre de referència per a investigadors, professionals i per als ciutadans en general, i es consolida com a autoritat científica relacionada amb el patrimoni biogràfic català.


Àmbit de Projecció
Enllaços relacionats

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Google +
  • Twitter
  • Netvibes