25 anys fent bategar el català

Centres


Notícies del CNL

Dijous, 16 de febrer de 2017

Carme Junyent apadrina les parelles lingüístiques de Tàrrega

Ahir al vespre va tenir lloc a Tàrrega la presentació de vint parelles lingüístiques, acte previ a la conferència de Carme Junyent “El català i el futur de la diversitat lingüística”

Una vintena d'aprenents, de dotze nacionalitats diferents, i la majoria alumnes de l'Aula de Llengua de Tàrrega, van conèixer ahir al vespre la parella lingüística que els  acompanyarà durant les properes setmanes. Carme Junyent va destacar la importància d'aquestes trobades perquè, tal com va dir, usar una llengua i transmetre-la són les claus per evitar-ne la desaparició. 

Carme Junyent apadrina les parelles lingüístiques de Tàrrega

Tot seguit, la professora Junyent va fer una xerrada sobre la diversitat lingüística i l'amenaça de desaparició en què es troben  el 90% de les llengües del món. Va explicar les fases per les quals passen les llengües  abans de desaparèixer i va destacar com a factors més importants les migracions i els prejudicis lingüístics. Segons ella, si som capaços de crear una societat plurilingüe i cohesionada, tenim més possibilitats que el català resisteixi, més que si optem pel bilingüisme o el monolingüisme.

L'acte, que s'emmarca  en la celebració del Dia Mundial de les Llengües Maternes, va comptar amb la presència del conseller d'Ensenyament del Consell Comarcal de l'Urgell, Sr. Antoni Farré, i del regidor de Cultura de l'Ajuntament, Sr. Raül Palacios.


Teresa Arrufat

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Google +
  • Twitter
  • Netvibes