25 anys fent bategar el català

Centres


Notícies del CNL

Dijous, 9 de febrer de 2017

Esparreguera inaugura el Voluntariat per la llengua per catorzè any consecutiu

Amb aquesta 14a. edició a la població, que compta amb 78 participants, ja s'han superat els 1.100 voluntaris i aprenents esparreguerins

Esparreguera inaugura el Voluntariat per la llengua per catorzè any consecutiu

El dimecres 8 de febrer, la regidora de Política Lingüística, Mariona Masferrer, ha inaugurat la catorzena edició del Voluntariat per la llengua a la població, que compta amb 78 participants, en un acte que s'ha dut a terme a la sala principal de l'edifici municipal de Can Pasqual.

La regidora s'ha congratulat per la gran familiaritat i amistat amb què es viu el Voluntariat per la llengua i ha agraït als aprenents les ganes de conèixer la llengua, la cultura i el país on viuen. En el seu parlament, a més, la regidora ha destacat la implicació d'entitats com l'Associació de Jubilats i Pensionistes d'Esparreguera i l'Associació de la Dona Activa d'Esparreguera, amb sengles responsables que ho han dinamitzat, i dels voluntaris i veïns del Mas d'en Gall.  En la mateixa línia, ha agraït l'esforç i la dedicació dels voluntaris, que destinen una part del seu temps lliure a fer amistats i a donar a conèixer la realitat cultural de la vila, i ha posat exemples reals de persones que han estat voluntàries ininterrompudament al llarg de 14 anys o que han participat en més de 10 edicions.

L'acte ha comptat també amb la intervenció del responsable del Servei Local de Català d'Esparreguera (SLC), del Consorci per a la Normalització Lingüística, Marc Piera, que ha donat totes les dades i indicacions sobre aquesta 14a. edició. També ha fet un breu parlament en què s'ha centrat a destacar el paper rellevant que tenen els 107 comerços adherits al Voluntariat per la llengua a Esparreguera en la normalització de l'ús social del català en l'àmbit comercial. En aquest sentit, ha animat voluntaris i aprenents a parlar en la nostra llengua en aquest teixit econòmic compromès amb el català.

A l'acte també hi han participat la responsable del Voluntariat per la llengua al CNL Ca n'Ametller, Mireia Adell, i la tècnica de Normalització Lingüística del SLC, Maria Romero.

L'acte de presentació de les parelles lingüístiques ha acabat amb un simpàtic i desenfadat fotoreclam, en el qual els participants que han volgut s'han pogut fer una fotografia amb la regidora, per recordar aquesta edició.

El Voluntariat per la llengua és un programa que al llarg dels 14 anys de vida sempre ha tingut l'incondicional suport de l'Alcaldia i de la Regidoria de Política Lingüística de l'Ajuntament d'Esparreguera.


Servei Local de Català d'Esparreguera
Enllaços relacionats

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Google +
  • Twitter
  • Netvibes