25 anys fent bategar el català

Centres


Notícies del CNL

Dimecres, 3 de desembre de 2008

Els alumnes de les tertúlies de català de l'Arboç i de Cunit fan de guies del seu municipi

Aquests cursos es reprendran a mitjans de gener

Des del mes de setembre, un grup de persones de Cunit i un altre de l'Arboç es troben un dia a la setmana per parlar en català. Els seus interessos són molt diversos: des de les que fa temps que viuen a Catalunya, que entenen el català, tot i que no el parlen habitualment i volen trobar un espai per practicar-lo, fins a les que fa poc temps que han arribat.

Els alumnes de les tertúlies de català de l'Arboç i de Cunit fan de guies del seu municipi

El grup de l'Arboç visita els gegants locals

Aquestes tertúlies es duen a terme partint de situacions reals i concretes i es posen en pràctica mitjançant la conversa expressiva, en la qual els aprenents poden parlar de si mateixos i manifestar els seus gustos, sensacions, estats anímics, preferències i costums. Aquests alumnes necessiten posar en pràctica els continguts que estan aprenent, però amb una metodologia més centrada en l'ús i menys en l'ortografia i la gramàtica.

 

D'aquesta manera, poden adquirir la fluïdesa suficient per expressar-se en català. Així ho han pogut demostrar en les sortides que han fet els alumnes per explicar els principals punts d'interès del seu municipi. Cada alumne s'ha encarregat de preparar un punt d'interès concret i de presentar-lo a la resta de companys.

Els alumnes de Cunit, després d'una explicació general sobre la comarca i el municipi, han fet el recorregut següent: pl. Clara Campoamor, església de Sant Cristòfol, Ajuntament, pl. de Catalunya, Casal, la Platja i les Rambles. En el cas de l'Arboç, han anat a la Giralda, a l'església de Sant Julià, al carrer Major i han finalitzat el recorregut al Museu de Puntes al Coixí, on el responsable ha explicat les particularitats d'aquest art tan arrelat al municipi.

Aquests cursos, que finalitzen ara al desembre i està previst que es reprenguin a mig gener, s'organitzen gràcies als convenis signats pel Consorci per a la Normalització Lingüística amb els ajuntaments de Cunit i de l'Arboç, en aquest últim cas mitjançant el Pla de ciutadania i immigració del Consell Comarcal del Baix Penedès. Per a més informació: Servei Comarcal de Català del Baix Penedès, tel. 977 157 175 o baixpenedes(ELIMINAR)@cpnl.cat.

 

 


SCC del Baix Penedès

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Google +
  • Twitter
  • Netvibes