25 anys fent bategar el català

Centres


Notícies del CNL

Dimecres, 3 de desembre de 2008

Una vintena de participants en el programa Voluntariat per la llengua visiten el Parlament

Dissabte passat, 29 de novembre, una vintena de participants en el programa Voluntariat per la llengua del Maresme van visitar el Parlament de Catalunya, al parc de la Ciutadella.

Una vintena de participants en el programa Voluntariat per la llengua visiten el Parlament

Un instant de la visita a l'edifici del Parlament

La visita va començar amb una explicació històrica del naixement de la institució, que partia de les assembles de pau i treva a l’Edat Mitjana, fins a arribar a la constitució del primer parlament (anterior al del Regne Unit).  

 

A continuació, es van visitar les diferents sales de l’edifici històric, concebut com a palau reial, però que mai va arribar a fer aquesta funció. L’escala d’honor, el saló rosa i el gris de Passos Perduts, el despatx del president del Parlament de Catalunya i el del president de la Generalitat i el saló de sessions.
En el saló de sessions, que és la imatge que més es coneix del Parlament perquè sovint surt a la televisió, el diputat del Maresme, Pere Aragonès,  va explicar el funcionament d’una sessió del Parlament.

Tothom va sortir molt satisfet d’una visita que els va dur a conèixer el màxim òrgan legislatiu de Catalunya: el Parlament.

 

 

 

Vegeu l'àlbumConsorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Google +
  • Twitter
  • Netvibes