25 anys fent bategar el català

Centres


Notícies del CNL

Dilluns, 23 de gener de 2017

El Departament de Cultura convoca les proves anuals per a l'obtenció de certificats de català

  • Aquests certificats de la Direcció General de Política Lingüística són títols oficials amb reconeixement internacional i validesa indefinida
  • Es basen en el Marc europeu comú de referència per a les llengües i ofereixen cinc nivells independents

La Direcció General de Política Lingüística (DGPL) del Departament de Cultura obre el proper 2 de febrer, la inscripció a les proves per obtenir els certificats de llengua catalana del nivell bàsic (A2); nivell elemental (B1); nivell intermedi (B2); nivell de suficiència (C1) i nivell superior (C2). Les sol·licituds es poden presentar telemàticament per mitjà de l'apartat Tràmits del web de la Generalitat de Catalunya o bé, presencialment, a les oficines de la Direcció General de Política Lingüística a Barcelona, Girona, Lleida, Tarragona i Tortosa. El termini es tancarà el 21 de febrer.

Les proves començaran el 6 de maig amb els exàmens per obtenir el certificat B2 i es duran a terme fins el 10 de juny, data en la qual hi ha previst el nivell A2.

Per participar a les proves no cal tenir cap titulació acadèmica prèvia, i estan obertes a qualsevol persona de més de 16 anys. Els exàmens es duran a terme a 18 localitats. A Catalunya, es faran a Barcelona, Figueres, Girona, Granollers, Igualada, Lleida, Manresa, Mataró, Reus, Sabadell, Tarragona, Terrassa, Tortosa, Vic, Vilafranca del Penedès i Vilanova i la Geltrú. També s'administraran proves a Fraga i a Perpinyà. El llistat de proves que es duen a terme a cada localitat es pot consultar al portal Llengua Catalana.

Més de 250.000 certificats en 15 anys

Als exàmens per certificar els coneixements de català de l'any 2016 s'hi van inscriure 4.460 persones, de les quals 3.107 es van presentar a l'examen i 1.984 van obtenir el certificat oficial de coneixements de català expedit per la Direcció General de Política Lingüística. Des de l'any 2012, la DGPL ha emès 41.653 certificats. En total, entre la DGPL, el Consorci per a la Normalització Lingüística i l'Institut Ramon Llull, s'han emès 261.826 certificats.

Adaptació a les noves normes de l'Institut d'Estudis Catalans

Aquesta serà la primera convocatòria des de la publicació de la Gramàtica de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (IEC). Atès el període de transitorietat per aplicar la norma, en la correcció dels textos de l'àrea d'expressió escrita es consideraran adequades tant les solucions anteriors com les actuals. En les àrees de gramàtica o ús de la llengua, no es demanen aspectes que hagin sofert un canvi de validesa normativa.

El sistema de certificats de la Direcció General de Política Lingüística acredita cinc nivells de competència lingüística en català, d'acord amb el Marc europeu comú de referència per a les llengües (MECR) del Consell d'Europa: el nivell bàsic (A2), el nivell elemental (B1), el nivell intermedi (B2), el nivell de suficiència (C1) i el nivell superior (C2).

Més informació de la convocatòria 2017: http://llengua.gencat.cat/ca/serveis/acreditacio_coneixements/certificats_de_catala/convocatoria_de_proves/


Departament de Cultura

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Google +
  • Twitter
  • Netvibes