25 anys fent bategar el català

Centres


Notícies del CNL

Dilluns, 16 de gener de 2017

Es posa en marxa la modalitat virtual del Voluntariat per la llengua

Permetrà que les persones que no poden trobar-se de manera presencial amb la seva parella lingüística ho puguin fer a través de videoconferència.

Es posa en marxa la modalitat virtual del Voluntariat per la llengua

El Voluntariat per la llengua (VxL) posa en marxa la modalitat virtual del programa per tal que les persones que no poden trobar-se de manera presencial amb la seva parella lingüística ho puguin fer a través de videoconferència. D'aquesta manera, els participants podran practicar el català sense estar condicionats pel lloc on visquin o per qualsevol altre motiu.

Amb la nova modalitat, el programa de la Direcció General de Política Lingüística (DGPL) que gestiona el Consorci per a la Normalització Lingüística (CPNL) amplia la seva oferta i les vies d'interacció en català entre persones d'arreu del món.

Per participar-hi com a voluntari (en cas que es vulgui ajudar una altra persona a practicar el català) o com a aprenent (en cas que es necessiti practicar-lo), cal ser major d'edat i inscriure's a http://vxl.cat/participa-hi. A la fitxa que s'ha d'emplenar hi ha la possibilitat d'escollir la modalitat virtual, la presencial o ambdues.

Com sempre, la dinamitzadora del VxL del Centre de Normalització Lingüística de l'Àrea de Reus Miquel Ventura s'encarregarà d'assignar una parella lingüística d'acord amb la disponibilitat horària i les preferències del nou inscrit, donarà unes orientacions perquè les trobades virtuals siguin el màxim de satisfactòries, facilitarà materials de suport en línia per promoure les converses i atendrà totes les consultes o suggeriments que es vulguin fer.

El compromís de la parella lingüística és trobar-se una hora a la setmana durant un mínim de 10 setmanes per parlar en català del que vulguin en un context distès el dia i l'hora que els vagi bé. En el cas de la modalitat virtual, ho podran fer des d'un ordinador o dispositiu mòbil amb el programa de videoconferència que més els convingui.

D'altra banda, continua la modalitat presencial del programa, i concretament a Reus en aquests moments també s'estan començant a recollir les sol·licituds de les persones interessades a participar-hi per formar les parelles que es coneixeran, en aquesta ocasió, en una sessió formativa que tindrà lloc el dia 2 de febrer al Teatre Fortuny. Al Priorat, Cambrils i l'Hospitalet de l'Infant hi ha previstes presentacions per al març.


CPNL
Enllaços relacionats

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Google +
  • Twitter
  • Netvibes