25 anys fent bategar el català

Centres


Notícies del CNL

Dilluns, 1 de desembre de 2008

Alfons López Tena parlarà de “Llengua, país i sobirania”, en una conferència a Sant Sadurní

L’Ajuntament de Sant Sadurní i el CNL de l’Alt Penedès i el Garraf organitzen aquest acte, dintre el curs 2008-2009

Alfons López Tena, vocal del Consell General del Poder Judicial i president del Cercle d’Estudis Sobiranistes, farà una conferència a Sant Sadurní d’Anoia titulada “Llengua, país i sobirania” en què parlarà de la tasca que porta a terme l’associació que presideix i del seu llibre Catalunya sota Espanya. L'opressió nacional en democràcia.

Alfons López Tena parlarà de “Llengua, país i sobirania”, en una conferència a Sant Sadurní

Alfons López Tena

La conferència, que és organitzada per l’Ajuntament i el CNL de l’Alt Penedès i el Garraf, es farà el dia 9 de desembre, a la biblioteca Ramon Bosch de Noya, i començarà a les vuit del vespre.

Experiència en l’àmbit jurídic

Alfons López Tena va nèixer a Sagunt al 1957, és llicenciat en Dret per la Universitat de València i vocal del Consell General del Poder Judicial. El seu currículum en l’àmbit jurídic és molt extens. Ha estat notari de Tàrrega, Xàtiva i Barcelona. Ha estat fundador i directiu del Fòrum notarial, de la Societat Catalana d’Estudis Jurídics i de la Fundació Catalunya Oberta, i president del Centre Comarcal de Cultura de l’Urgell.

També és membre del Consell Social de la Facultat de dret de la Universitat Ramon Llull-ESADE, d’Òmnium Cultural, del Grup Hayek, de Barcelona 2020, i del Consell Directiu d’Acció Cultural del País Valencià. Ha estat president de la Sectorial de Justícia, vicepresident de l’Agrupació de l’Esquerra de l’Eixample i conseller nacional de Convergència Democràtica de Catalunya. Forma part del Comitè Executiu de la Internacional Organisation for Judicial Training i ha constituït la Comissió de la Veritat per investigar els crims de la dictadura al País Valencià. A proposta de CiU, va ser nomenat pel Congrés de Diputats, vocal del Consell General del Poder Judicial, on s’integra en les comissions d’Escola Judicial, Relacions Internacionals, Igualtat de Gènere, i de relacions amb el Ministeri de Justícia i les Comunitats Autònomes.

Catalunya-Espanya

És autor de nombroses publicacions i conferències sobre temes jurídics i ha escrit l’assaig Catalunya sota Espanya. L’opressió nacional en democràcia, on es replanteja la relació entre Catalunya i Espanya des d’una sòlida formació jurídica, política i econòmica i un gran coneixement dels moviments d’alliberament nacional al llarg dels segles XIX i XX.

L’any 2007 va crear, juntament amb l’escriptor Hèctor López Bofill, el Cercle d’Estudis Sobiranistes, un espai de debat per explorar els diversos aspectes del camí de Catalunya cap a un estat propi.

El CPNL

El Consorci per a la Normalització Lingüística, creat l'any 1989 com a òrgan territorial d'aplicació a Catalunya de la política lingüística del Govern, està format actualment per la Generalitat de Catalunya, 81 ajuntaments, 37 consells comarcals i la Diputació de Girona. A través d'una xarxa de 22 centres de normalització lingüística estesa per tot el territori, amb més de 130 punts d'atenció i més de 400 professionals especialitzats, el Consorci desenvolupa estratègies i accions per garantir l'extensió territorial del coneixement i l'ús de la llengua catalana.


CNL de l'Alt Penedès i el Garraf

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Google +
  • Twitter
  • Netvibes