25 anys fent bategar el català

Centres


Notícies del CNL

Dilluns, 12 de desembre de 2016

Aquest desembre gaudim del Nadal en català

El Consorci per a la Normalització Lingüística (CPNL) ha publicat, un any més, el web de Nadal: un recull de recursos per gaudir del Nadal en català.

Aquest desembre gaudim del Nadal en català

Una de les novetats d'enguany és la incorporació a la pàgina inicial d'un bàner que suggereix regalar per Nadal o per Reis un curs de català. L'altra novetat d'aquest 2016 és que a l'apartat Les felicitacions es recullen les darreres nadales que ha editat el CPNL.

Al web El Nadal en català del CPNL s'hi pot trobar diverses propostes per compartir aquestes festes amb els més petits de casa:  jocs, contes de Nadal, la carta als Reis, el tió, etc. També hi ha un ampli ventall de felicitacions digitals per enviar als amics i familiars. A l'apartat Els regals hi ha diverses recomanacions per viure el Nadal de manera solidària i sostenible. La web de Nadal, a més, permet conèixer de més a prop les tradicions i rituals típics d'aquestes dates: representacions dels pastorets, pessebres vivents, fires de Nadal i conèixer la diversitat de plantes nadalenques típiques d'aquestes festes incloent-hi l'arbre de Nadal. També es recullen cançons i dites populars nadalenques i consells i noves idees per fer el pessebre a casa. Finalment, l'apartat La gastronomia ofereix diversos enllaços en què s'explica els orígens i la tradició dels productes i els menjars típics d'aquestes dates i també receptes molt útils.

Aquest web és una de les moltes actuacions i activitats que organitza el CPNL per difondre les tradicions i els costums nadalencs catalans entre la població. Des dels 22 centres de normalització lingüística del Consorci s'organitzaran aquest desembre una vintena d'activitats relacionades amb el Nadal adreçades a l'alumnat, als participants en el Voluntariat per la llengua i al públic en general: cantades de nadales, visites a exposicions i mostres de pessebres, fer cagar el Tió, assistència a representacions i assajos d'Els pastorets, participació a fires de Nadal i tallers de cançons de Nadal i de manualitats nadalenques.


Àmbit de Projecció
Enllaços relacionats

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Google +
  • Twitter
  • Netvibes