25 anys fent bategar el català

Centres


Notícies del CNL

Dilluns, 5 de desembre de 2016

Aquest 2017 connecta’t al català!

El Consorci per a la Normalització Lingüística ofereix cursos de català de tots els nivells, des de l'inicial fins al superior, de forma presencial, en línia o combinant les dues modalitats

Per a sectors professionals imparteix cursos especialitzats i sessions formatives d'aspectes concrets per millorar la qualitat de l'expressió oral o l'escrita

Per practicar la llengua fora de l'aula, també organitza activitats complementàries de llengua i cultura

Aquest 2017 connecta’t al català!

El Consorci per a la Normalització Lingüística (CPNL) proposa per aquest 2017 cursos de català per millorar les habilitats comunicatives. Amb el lema Connecta't al català, ofereix un ventall de cursos per atendre totes les necessitats comunicatives com: iniciar-se en la comprensió i l'expressió oral, adquirir fluïdesa en les converses, ser competent lingüísticament a la feina, millorar l'escriptura en contextos formals, etc.

Els cursos que ofereixen els 22 centres de normalització lingüística en els 146 punts d'atenció del CPNL garanteixen l'oferta dels diferents nivells de llengua, des de l'inicial fins al superior, en les modalitats presencial, en línia i combinada, i permeten obtenir certificats equivalents oficialment als certificats de la Direcció General de Política Lingüística. A més, el CPNL organitza cursos a mida adreçats a les organitzacions i empreses per atendre necessitats específiques de llengua i aportar els recursos i les pràctiques necessàries d'expressió oral, escrita i de gramàtica.

L'oferta formativa del Consorci aporta eines i recursos perquè els alumnes ampliïn les seves possibilitats de millora lingüística dins i fora de l'aula i puguin relacionar-se oralment i per escrit amb el seu entorn personal i professional. En aquest sentit, el CPNL ofereix formació especialitzada per a les empreses, amb l'objectiu de facilitar l'aprenentatge i l'ús del català en l'entorn laboral, com a eina de competitivitat i valor afegit.

En els cursos del Consorci els alumnes aprenen llengua a partir de la pràctica a l'aula guiada sempre pel docent. L'alumne és el protagonista de l'aprenentatge i aprèn a partir de l'experimentació i  de la pràctica de l'escolta, de la parla, de la lectura i de l'escriptura en situacions reals.

L'oferta per al sector empresarial se centra en cursos per millorar l'expressió oral com l' Atenció telefònica, Parlar per comunicar, Com fer exposicions orals? etc. i per millorar l'expressió escrita, com Articles d'opinió: saber escriure amb arguments,   Escriure a la xarxa, etc.  i cursos d'Aplicació de recursos lingüístics a la xarxa.


Una oferta flexible, que va més enllà de les aules

El CPNL ofereix cursos en una àmplia franja horària per arribar a tots els públics i que al mateix temps permeti compatibilitzar la formació amb la feina o els estudis. La durada dels cursos presencials és variada, els cursos generals acostumen a ser de 45 o de 90 hores i l'oferta formativa de continguts concrets o de pràctica d'habilitats és de 6 a 10 hores.

Les modalitats de formació s'adapten a les noves maneres d'aprendre, a més dels cursos presencials, el CPNL ofereix cursos en línia mitjançant la plataforma Parla.cat, si són cursos generals, i mitjançant l'Aula Mestra si són cursos especialitzats, i també ofereix cursos que combinen la modalitat  presencial i en línia.

A més de les activitats pròpies de l'aula, el Consorci ofereix un gran nombre d'activitats culturals per practicar i aprendre llengua fora de l'aula. Activitats que organitza o que coorganitza amb altres entitats del territori i que a través de la llengua es fomenta el coneixement de l'entorn i la cohesió social.

El cercador de cursos del web del Consorci permet buscar-los per localitat, per comarca, per nivell i per modalitat. La inscripció als cursos del CPNL es farà a partir del desembre.


Certificats oficials

Els cursos del català organitzats pel CPNL segueixen els programes de llengua catalana de la Direcció General de Política Lingüística. Els certificats de nivell que expedeix el Consorci són equivalents als certificats oficials de la DGPL i es corresponen amb els nivells del Marc europeu comú de referència (MECR).Sobre el Consorci per a la Normalització Lingüística

El Consorci per a la Normalització Lingüística és una institució pública dedicada a la formació i al foment de l'ús de la llengua en tots els contextos  de la societat catalana i a facilitar la cohesió social mitjançant l'ús de la  llengua.

El CPNL, integrat per la Generalitat de Catalunya i per diversos ens locals, compta actualment amb 22 centres de normalització lingüística en 146 punts de servei a tot el territori català.
 


Àmbit de Projecció
Enllaços relacionats

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Google +
  • Twitter
  • Netvibes