25 anys fent bategar el català

Centres


Notícies del CNL

Divendres, 25 de novembre de 2016

El lingüista tortosí Joan Beltran rep el reconeixement universitari i institucional de l’Ebre

El CNLTE va ser una de les entitats que va subscriure el manifest d'homenatge

El 24 de novembre de 2016 va tindre lloc a l'Aula Magna del campus Terres de l'Ebre de la Universitat Rovira i Virgili (URV) un homenatge al lingüista tortosí Joan S. Beltran i Cavaller, Creu de Sant Jordi 2016, organitzat per la URV, el centre associat de la Universitat Nacional d'Educació a Distància (UNED) a Tortosa, i per la delegació territorial de la Universitat Oberta de Catalunya (UOC) a les Terres de l'Ebre.

El lingüista tortosí Joan Beltran rep el reconeixement universitari i institucional de l’Ebre

El Dr. Pradilla (URV) saluda Joan S. Beltran i Cavaller.

L'acte va comptar amb els parlaments del Dr. Azael Fabregat, director del campus Terres de l'Ebre de la URV; del Dr. Josep M. Franquet, director del centre associat de la UNED Tortosa, i de Ferran Bel, alcalde de l'Ajuntament de Tortosa. També es va llegir un escrit enviat per Teresa Nielles, directora de la delegació de la UOC a les Terres de l'Ebre, 

Emigdi Subirats, com a representant d'Òmnium Cultural, va fer una intervenció al voltant de la figura del lingüista homenatjat i va llegir poemes en diverses varietats geogràfiques de la llengua catalana amb acompanyament musical de Joao Ferrao. El Dr. Miquel Àngel Pradilla, professor de la URV i membre de la Secció Filològica de l'Institut d'Estudis Catalans (IEC), va ser l'encarregat de glossar la trajectòria de Joan S. Beltran, i la Dra. Núria Gil, responsable de l'Antena Cultural Tortosa de la URV, va llegir el manifest de l'homenatge. El manifest, a banda de les universitats representades, el van subscriure també l'Ajuntament de Tortosa, la seu territorial d'Òmnium Cultural i el Centre de Normalització Lingüística de les Terres de l'Ebre (CNLTE).

L'acte va finalitzar amb unes paraules d'agraïment de l'homenatjat i amb la interpretació musical de Nothing else matters, de Metallica, a càrrec d'Enric Sòria, Nerea Sànchez, Joao Ferrao i Judith Foz, alumnes de batxillerat artístic de l'institut Joaquín Bau, de Tortosa. 


Centre de Normalització Lingüística de les Terres de l'Ebre
Enllaços relacionats

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Google +
  • Twitter
  • Netvibes