25 anys fent bategar el català

Centres


Notícies del CNL

Dijous, 24 de novembre de 2016

Comença la 12a. edició del projecte Compartim Converses a Esparreguera amb 45 joves

El responsable del Servei Local de Català, convidat especial en la inauguració de la 12a. edició del programa que va adaptar el Voluntariat per la llengua a l'Institut El Castell d'Esparreguera

Comença la 12a. edició del projecte Compartim Converses a Esparreguera amb 45 joves

El dimecres 23 de novembre la Direcció de l'Institut El Castell d'Esparreguera ha convidat el responsable del Servei Local de Català d'Esparreguera (SLC), Marc Piera, a l'acte d'inici de la 12a. edició del projecte Compartim Converses.

El projecte Compartim Converses és l'adaptació del Voluntariat per la llengua a un centre de secundària. Un dels centres pioners a Catalunya va ser l'Institut El Castell d'Esparreguera, fa 12 anys.

En l'edició que ara comença, els 45 participants −joves de totes les edats del centre− es trobaran un cop per setmana, a dins del centre escolar, concretament el dimecres a l'hora del pati, per fer les converses grupals en català, la temàtica de les quals és guiada per dues professores del centre.

Les professores Judit Núñez i Lucia Rodríguez han organitzat l'acte d'inauguració, en què s'han fet diversos parlaments per a reconèixer la tasca dels voluntaris i aprenents, explicar-los el funcionament i animar-los per incorporar el català no només a la vida escolar, sinó també a la seva vida.

El responsable del Servei Local de Català d'Esparreguera els ha explicat breument el paper rellevant de transmissió de la llengua que tenen encomanat, la necessitat d'estimar el català i compartir-lo amb els companys i la riquesa lingüística que suposa saber al màxim nombre de llengües i de paraules. L'acte d'inici del Voluntariat per la llengua jove ha acabat amb una fotografia conjunta dels joves inscrits.


Servei Local de Català d'Esparreguera

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Google +
  • Twitter
  • Netvibes