25 anys fent bategar el català

Centres


Notícies del CNL

Divendres, 21 de novembre de 2008

El programa “Voluntariat per la llengua” ha començat de nou a Polinyà

El programa “Voluntariat per la llengua” ha començat  de nou a Polinyà

El passat dilluns, 17 de novembre, al Centre de Formació d’El Roure es va celebrar l’acte de presentació del programa “Voluntariat per la llengua”. En aquesta edició de tardor començaran 7 noves parelles lingüístiques.
Les parelles lingüístiques consten d’un/a voluntari/ària catalanoparlant i un/a aprenent/a que vol millorar la seva fluïdesa oral en català. Les parelles es trobaran 1 hora a la setmana per parlar en català, durant 10 setmanes. Els aprenents d’aquesta edició són de l’Uruguai, de l’Argentina o de diferents comunitats autònomes de l’Estat espanyol.
Després de la part formativa per a les persones que participen per primera vegada, una voluntària i una aprenenta de l’edició anterior van explicar als assistents la seva experiència com a parella lingüística.
L’Angelina i l’Ana, voluntària i aprenenta, que no es coneixien abans, van valorar molt positivament l’experiència. El clima d’amistat que es va crear entre elles va ajudar molt l’Ana a poder parlar en català amb més confiança i perdre la por que tenia abans. Ara l’Ana té més seguretat i parla més en català.
Actualment, TV3 emet el programa “10 cites”, els diumenges al vespre, on cada setmana es presenta una parella lingüística i la seva experiència.
“Voluntariat per la llengua” fomenta l’ús social del català posant en contacte una persona que parla català amb una altra que en té coneixements bàsics i vol parlar-lo amb normalitat.
Si algú vol participar al programa, només cal que vagi al Servei de Català a informar-se’n i es doni d’alta.
 Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Google +
  • Twitter
  • Netvibes