25 anys fent bategar el català

Centres


Notícies del CNL

Dilluns, 21 de novembre de 2016

Celebració del Sopar Estellés 2016 a les Terres de l'Ebre

L'activitat se celebra des de l'any 2011 al territori

El Restaurant Forn de la Canonja, de Tortosa, va acollir el dia 19 de novembre l'edició 2016 del Sopar Estellés, organitzat per Òmnium Cultural a les Terres de l'Ebre. L'acte va aplegar 30 persones, que van compartir un sopar amb productes de la terra i lectures de poemes de Vicent Andrés Estellés i altres autors, com ara Marià Villangómez, Desideri Lombarte, Pere Quart o Joan Cid i Mulet.

Celebració del Sopar Estellés 2016 a les Terres de l'Ebre

Un moment de les recitacions fetes durant el sopar

El Sopar Estellés o Festa Estellés se celebra cada any coincidint amb el dia del naixement del poeta -el 4 de setembre de 1924- i s'inspira en els 'Burns Supper' (festa on els escocesos recorden el poeta Robert Burns). Durant els sopars es combina poesia i gastronomia en un marc festiu i popular.


Tot i que la festa s'escau en setembre, a les Terres de l'Ebre, per motius d'agenda, es convoca l'acte el mes novembre. Els sopars Estellés ebrencs se celebren des de l'any 2011 de manera itinerant en diferents localitats del territori, amb el suport del Centre de Normalització Lingüística de les Terres de l'Ebre (CNLTE).


Vicent Andrés Estellés, periodista, escriptor i poeta, va nàixer a Burjassot el 4 de setembre de 1924 i va morir a València el 27 de març de 1993. És autor d'una llarga obra poètica, de la qual destaquen llibres com 'Mural del País Valencià' o 'Llibre de Meravelles'.


Centre de Normalització Lingüística de les Terres de l'Ebre

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Google +
  • Twitter
  • Netvibes