25 anys fent bategar el català

Centres


Notícies del CNL

Divendres, 18 de novembre de 2016

El CPNL signa convenis amb 36 ajuntaments de Catalunya per fer cursos de català i actuacions de llengua, cultura i cohesió

  • 640 persones han assistit als 37 cursos de català que s'han organitzat
El CPNL signa convenis amb 36 ajuntaments de Catalunya per fer cursos de català i actuacions de llengua, cultura i cohesió

El Consorci per a la Normalització Lingüística (CPNL), a més de la seva oferta general, ha fet un total de 37 cursos de català organitzats en el marc dels 40 convenis signats amb 36 ajuntaments de Catalunya. Aquests cursos són, majoritàriament, d'acolliment lingüístic, inicials i bàsics, adreçats a persones nouvingudes perquè puguin iniciar-se en l'aprenentatge de la llengua. També es fan cursos a partir del nivell Elemental 1, que serveixen per comunicar-se amb autonomia oral i escrita, i diverses actuacions que impulsen el desenvolupament de la llengua, la cultura i la cohesió social: foment de la lectura, sessions puntuals de llengua, presentació de recursos lingüístics, etc.

La col·laboració amb trenta-sis ajuntaments de Catalunya, dels quals setze no són consorciats, posa de manifest l'interès dels ens locals per fomentar el coneixement i l'ús del català entre tota la població. Aquests 16 ajuntaments no consorciats que han signat conveni son: Ajuntament d'Anglès,  Ajuntament d'Arenys de Mar,  Ajuntament d'Artés, Ajuntament de Cassà de la Selva,  Ajuntament de Castell-Platja d'Aro,  Ajuntament de Cunit,  Ajuntament de la Bisbal del Penedès,  Ajuntament de l'Arboç, Ajuntament de Llagostera, Ajuntament de Llinars del Vallès, Ajuntament de Matadepera, Ajuntament de Riudellots de la Selva, Ajuntament de Sant Feliu de Codines, Ajuntament de Santa Coloma de Farners, Ajuntament de Tàrrega, Ajuntament de Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant.

Les 640 persones que han assistit a aquests cursos que segueixen els programes de llengua catalana de la Direcció General de Política Lingüística poden obtenir un certificat de nivell que expedeix el Consorci i que té validesa oficial i correspondència amb els nivells del Marc Europeu (MERC).

Una de les aportacions del CPNL que enriqueix l'ensenyament de la llengua catalana és el gran nombre d'activitats culturals que organitza o que coorganitza amb altres entitats del territori. Aquestes activitats faciliten la pràctica de la llengua i el seu aprenentatge en contextos reals i no formals fomentant el coneixement de l'entorn i la cohesió social.

El Consorci per a la Normalització Lingüística, creat l'any 1989 com a òrgan territorial d'aplicació a Catalunya de la política lingüística del Govern, està format actualment per la Generalitat de Catalunya, més de 90 ajuntaments, 37 consells comarcals i la Diputació de Girona. El Consorci desenvolupa estratègies i accions per garantir l'extensió territorial del coneixement i l'ús de la llengua catalana.


Àmbit de Projecció

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Google +
  • Twitter
  • Netvibes