25 anys fent bategar el català

Centres


Notícies del CNL

Dimecres, 9 de novembre de 2016

Vint-i-tres participants aprenen tècniques de doblatge al taller Doblem en català

Francesc Fenollosa imparteix una divertida sessió en què es van doblar al català fragments de clàssics del cinema, dibuixos animats i documentals.

Vint-i-tres participants aprenen tècniques de doblatge al taller Doblem en català

El dia 4 de novembre va tenir lloc al CNL de l'Àrea de Reus el taller Doblem en català?, en què 23 participants entre alumnes del CNL, voluntaris o aprenents del Voluntariat per la llengua  i altres persones interessades van aprendre tècniques de doblatge i van aportar  la seva veu per donar vida a fragments de clàssics del cinema i diversos programes de televisió.

El taller va anar a càrrec de Francesc Fenollosa, que va fer una profitosa i divertidíssima sessió. Fenollosa és professor de l'Institut de Ciències de l'Educació de la Universitat de València, amb una àmplia experiència com a traductor i adaptador per al sector audiovisual i també en aquest tipus de taller per a tots el públics, ja que n'ha impartit més de mil.

La sessió es va iniciar amb una introducció  per conèixer alguns dels aspectes bàsics que cal tenir en compte per fer un bon doblatge i també es va mostrar el maneig d'algun programa gratuït d'enregistrament de la veu,  i ràpidament els participants es va convertir  en actors dobladors de seqüències de clàssics del cinema com Psicosi o  protagonistes de sèries de dibuixos animats, entre d'altres.

Doblem en català? és un projecte innovador impulsat per la Direcció General de Política Lingüística en el marc de les actuacions que du a terme per fomentar les comunicacions orals en català. Té com a objectius fomentar l'ús oral del català en contextos informals a través d'una activitat lúdica i dinàmica com aquesta, conèixer i comparar els diferents registres i varietats lingüístiques que es poden utilitzar segons el context i promoure el català en l'àmbit audiovisual.


CNL Àrea de Reus
Enllaços relacionats

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Google +
  • Twitter
  • Netvibes