25 anys fent bategar el català

Centres


Notícies del CNL

Dilluns, 17 de novembre de 2008

Comença l’11a edició del “Voluntariat per la llengua” a Sabadell

Més de 80 persones assisteixen a la sessió d’inici de les trobades lingüístiques

 

Comença l’11a edició del “Voluntariat per la llengua” a Sabadell

Dijous una vuitantena de persones voluntàries i aprenents van assistir al Casal Pere Quart a la presentació de la sessió de tardor de les parelles lingüístiques, que ha iniciat la seva 11a edició.

La sessió va comptar amb la presència de representants de dues de les entitats que col•laboren amb el “Voluntariat per la llengua”, el Teatre del Centre P. Sant Vicenç i la Fundació Club Natació Sabadell. Després de la part de formació per a les persones que participen per primera vegada al programa, una aprenenta i una voluntària van explicar als assistents la seva experiència com a parella lingüística.

La Núria i l’Eli, la voluntària i l’aprenenta, van voler ressaltar l’oportunitat que ofereix el programa de conèixer gent de cultures diferents a la seva, i de fer-ho en un context en què el català és la llengua de comunicació. Totes dues van valorar molt positivament la seva participació a les trobades lingüístiques.

En l’edició de primavera, que va finalitzar abans de l’estiu, es van crear a Sabadell més de 120 parelles, i ara es preveu superar aquesta xifra. Les altres poblacions del CNL de Sabadell també han iniciat durant el novembre les edicions de trobades lingüístiques.

“Voluntariat per la llengua” és un programa de la Secretaria de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya i del Consorci per a la Normalització Lingüística que fomenta l’ús de la llengua catalana en les relacions personals tot posant en contacte una persona que parla habitualment català amb una altra que en té coneixements bàsics i que vol fer un pas endavant per parlar-lo amb normalitat.

 Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Google +
  • Twitter
  • Netvibes