25 anys fent bategar el català

Centres


Notícies del CNL

Dijous, 27 d'octubre de 2016

Taula redona en el marc de l'exposició "La llengua a l'escola catalana, un model d'èxit"

Amb motiu de la presència de l'exposició itinerant del Departament d'Ensenyament "La llengua a l'escola catalana, un model d'èxit" a la Biblioteca Marcel·lí Domingo de Tortosa, el dimecres 26 d'octubre va tindre lloc una taula redona amb la participació de docents ebrencs que en diferents etapes de l'escola catalana han tingut o tenen un paper important en l'ensenyament de la llengua.

Taula redona en el marc de l'exposició

L'acte va ser convocat pels Serveis Territorials del Departament d'Ensenyament a les Terres de l'Ebre, a través de la coordinació de Llengua i Cohesió (LIC). La taula la va presidir Josepa Ribera, coordinadora territorial LIC, i va comptar amb la intervenció de Felicitat Fonollosa, Teresa Vizcarro i Màrius Pont.

En el decurs del debat, els ponents van rememorar el procés d'implantació de la llengua catalana a l'ensenyament, partint de la darreria dels anys setanta del segle passat, amb els cursos de reciclatge del professorat, fins a l'actualitat, amb el repte que suposa la integració al sistema educatiu dels infants i jóvens estrangers que arriben a Catalunya, sovint amb unes llengües d'origen molt diferents a la catalana.

En les intervencions dels participants a la taula es va posar de manifest que aquest procés de catalanització de l'escola va suposar també una oportunitat per a la renovació pedagògica del professorat i del sistema educatiu en general, i en el cas de les Terres de l'Ebre, una finestra per a poder divulgar la varietat occidental de la llengua catalana entre els docents i l'alumnat.

Durant la sessió també es va destacar la tasca efectuada en matèria d'ensenyament de la llengua a través dels cursos de català per a adults per part dels organismes de normalització lingüística del territori. 


Centre de Normalització Lingüística de les Terres de l'Ebre

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Google +
  • Twitter
  • Netvibes