25 anys fent bategar el català

Centres


Notícies del CNL

Dilluns, 24 d'octubre de 2016

Tast de parelles lingüístiques a la 7a Setmana de la Responsabilitat Social

Dissabte 22 d'octubre al matí, el Voluntariat per la llengua (VxL) va oferir un Tast de parelles lingüístiques en el marc de la Jornada de Tallers de sensibilització de la 7a Setmana de la Responsabilitat Social a Catalunya organitzada per Ingeniería Social i l'Associació +Responsable.

Tast de parelles lingüístiques a la 7a Setmana de la Responsabilitat Social

Voluntaris i aprenents en actiu del Centre de Normalització Lingüística Roses van compartir conversa amb les persones que es van apropar a l'estand del VxL als Jardinets de Gràcia de Barcelona. Una d'elles es va inscriure en el programa com a voluntària després de l'experiència.

Al costat del taller de VxL, Aigües de Barcelona va oferir l'espai de la Festa d'Aigües, amb l'objectiu d'apropar la vessant més lúdica de l'aigua a tota la família a través d'activitats per a nens i nenes de 3 a 12 anys i un mostrador d'aigua per calmar la set de tots els ciutadans que s'hi van acostar.

El Voluntariat per la llengua va ser també present a la sessió de Networking del dia 19 al Palau Macaya de Barcelona, un espai per facilitar el coneixement mutu i impulsar sinergies de col·laboració entre tots els agents participants en la Setmana distribuït en tres àmbits: social, econòmic i mediambiental. El VxL va poder contactar d'aquesta manera amb empreses interessades a incorporar-lo com a pràctica responsable en l'àmbit social, amb la llengua com a valor corporatiu i també com a element cohesionador entre els treballadors.

L'objectiu de la 7a Setmana de la RS és sensibilitzar i promoure la reflexió sobre el paper de la responsabilitat social i convidar entitats, empreses grans i petites i institucions públiques a aplicar-la en la seva gestió. Del 19 al 22 d'octubre, s'hi han intercanviat bones experiències de responsabilitat social, hi ha hagut conferències, propostes de voluntariat corporatiu, portes obertes per part d'organitzacions i els tallers de sensibilització en què ha participat el VxL.

El programa de parelles lingüístiques de la Direcció General de Política Lingüística que gestiona el Consorci per a la Normalització Lingüística s'ha inclòs a la Fira RSC en línia que recull diversos recursos per a l'empresa que vol incorporar o millorar la seva responsabilitat social.

El VxL es va començar a estendre al món de l'empresa l'any 2010, per facilitar que persones que tenen coneixements bàsics de català oral el puguin practicar amb companys i companyes de feina, o amb persones externes que parlen català habitualment. D'aquesta manera, les empreses ofereixen al seu personal millorar el nivell de català dins del seu entorn laboral.
 


Àmbit de Projecció
Enllaços relacionats

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Google +
  • Twitter
  • Netvibes