25 anys fent bategar el català

Centres


Notícies del CNL

Dijous, 20 d'octubre de 2016

El CNL de les Terres de l'Ebre difon la toponímia ebrenca

El Centre de Normalització Lingüística de les Terres de l'Ebre (CNLTE) ha engegat una campanya per difondre la toponímia ebrenca a través de Ràdio Tortosa (103.3 FM) i a les xarxes socials pròpies.

El CNL de les Terres de l'Ebre difon la toponímia ebrenca

Es tracta d'uns comentaris lingüístics sobre l'origen dels noms dels municipis i nuclis de població de les Terres de l'Ebre, que conformen la secció El Diccionari de l'espai radiofònic setmanal Llengua.cat, que s'emet els dilluns dins del programa La Punta del Diamant de l'emissora municipal de Tortosa.

Un petit resum dels comentaris radiofònics es publicarà setmanalment a partir del dia 24 d'octubre de 2016 als comptes de Facebook i Twitter del CNLTE, mitjançant unes fitxes, titulades Toponímia ebrenca, que inclouran el nom del municipi, una petita explicació sobre l'etimologia del topònim i les fonts consultades.

D'aquesta manera, des del CNLTE es continua la tasca de divulgació del lèxic característic del territori encetada l'any 2008. Entre la tardor de 2016 i la primavera de 2017 es publicaran una trentena de comentaris toponímics, un per setmana.


Centre de Normalització Lingüística de les Terres de l'Ebre

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Google +
  • Twitter
  • Netvibes