25 anys fent bategar el català

Centres


Notícies del CNL

Diumenge, 16 d'octubre de 2016

El VxL serà present a la 7a Setmana de la Responsabilitat Social

La Direcció General de Política Lingüística i el Consorci per a la Normalització Lingüística (CPNL) han organitzat un "Tast de parelles lingüístiques" que tindrà lloc el dia 22 d'octubre, d'11 a 14 hores, als Jardinets de Gràcia de Barcelona, en el marc de la 7a Setmana de la Responsabilitat Social a Catalunya.

El VxL serà present a la 7a Setmana de la Responsabilitat Social

L'acció té per objectiu donar a conèixer el Voluntariat per la llengua (VxL) en l'àmbit de l'empresa. Es tracta d'una bona pràctica per mostrar de manera real la dinàmica de les trobades de les parelles lingüístiques que participen en el VxL. Voluntaris i aprenents en actiu del Centre de Normalització Lingüística Roses compartiran uns minuts del seu temps xerrant amb els visitants de la Setmana de la RS que vulguin conèixer de primera mà com funciona aquest programa de conversa en català. D'aquesta manera, qualsevol persona pot convertir-se per una estona en voluntari o aprenent i gaudir de l'experiència. Sovint, aquesta activitat acaba amb la incorporació al programa VxL de noves parelles lingüístiques.

El VxL s'ha inclòs a la Fira RSC en línia que recull diversos recursos per a l'empresa que vol incorporar o millorar la seva responsabilitat social.

D'altra banda, al Palau Macaya, espai destinat a les conferències empresarials que es duran a terme els dies 19 i 20 d'octubre, hi haurà material de difusió del VxL, amb informació específica sobre el VxL a l'àmbit de l'empresa, i de la formació de català que el CPNL ofereix a les empreses.

L'any 2010, el VxL es va començar a estendre al món de l'empresa per facilitar que persones que tenen coneixments bàsics de català oral el puguin practicar amb companys i companyes de feina, o amb persones externes que parlen català habitualment. D'aquesta manera, les empreses ofereixen al seu personal millorar el nivell de català dins del seu entorn laboral.


DGPL
Enllaços relacionats

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Google +
  • Twitter
  • Netvibes