25 anys fent bategar el català

Centres


Notícies del CNL

Dimarts, 11 d'octubre de 2016

La Direcció General de Política Lingüística estrena nova pàgina de dictats en línia

La Direcció General de Política Lingüística ha renovat la pàgina del seu web Llengua catalana amb un centenar de dictats nous que es podran consultar, escriure i autocorregir interactivament des d'ordinadors, mòbils i tauletes.

Estructurats en quatre nivells, permeten treballar l'ortografia i se'n pot descarregar lliurement tant l'àudio com el text.

La Direcció General de Política Lingüística estrena nova pàgina de dictats en línia

Cada dictat és una història sencera, d'un màxim de quinze línies, amb principi i final. Són històries plenes de reflexió, curiositat, sorpresa, ironia, absurditat o subtilesa, que emocionen i volen atrapar l'atenció del lector. Els textos han estat elaborats per dues escriptores que, alhora, són professores de català per a adults: Mònica Batet i Sònia Moll.

Sobre la nova pàgina de dictats en línia, Ester Franquesa, directora general de Política Lingüística ha afirmat que "el català, com la majoria de les llengües, té regles d'ortografia que faciliten la lectura dels textos. Dominar-les és un senyal de qualitat en la comunicació escrita i  de respecte per qui ens llegeix i per la mateixa llengua que utilitzem. Oferim ara una eina àgil que ens ajudarà a guanyar domini en l'expressió escrita en català."

Els àudios s'han tractat amb una cura especial i han estat enregistrats per locutors professionals: Montse Lluçà, Sofia Martin, Xavier Martin i Jordi Royo, que han sabut expressar tant el sentit del text com la perfecció de la pronúncia. Es presenten en dos formats: un, que permet escoltar el text d'una tirada, i un altre, que va més lent i que repeteix les frases per donar temps l'aprenent a escriure el que escolta.

Els dictats són un complement perfecte per a les persones que segueixen cursos de català per a adults i per a persones que es formen en llengua catalana de manera autodidacta. També són un recurs didàctic de primer nivell a disposició del professorat de català i una bona eina per conèixer el nivell d'escriptura i comprensió lectora dels alumnes. Els quatre nivells en què s'organitzen, elemental (B1), intermedi (B2), suficiència (C1) i superior (C2), corresponen als nivells del Marc europeu comú de referència per a les llengües.


DGPL
Enllaços relacionats

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Google +
  • Twitter
  • Netvibes