25 anys fent bategar el català

Centres


Notícies del CNL

Dimecres, 5 d'octubre de 2016

El Centre de Normalització Lingüística de l'Àrea de Reus celebra l'Any Llull

L'efemèride commemora els 700 anys de la mort de Ramon Llull, personatge que l'alumnat descobrirà per mitjà de l'elaboració d'una auca.

El Centre de Normalització Lingüística de l'Àrea de Reus celebra l'Any Llull

El Centre de Normalització Lingüística de l'Àrea de Reus Miquel Ventura (CNL) prepara per a aquesta tardor  la commemoració de l'Any Llull,  que se celebra amb motiu del setè centenari de la mort de Ramon Llull  i està inclosa en el projecte del Consorci per a la Normalització Lingüística

El tret de sortida serà el proper 5 d'octubre, quan a la Biblioteca Xavier Amorós de Reus es farà l'acte inaugural de l'Any Llull a la ciutat, que anirà a càrrec del Dr. Josep Murgades.  Les biblioteques municipals, el Centre de Lectura, l'Arxiu Històric Municipal o Òmnium Baix Camp són les entitats que han preparat un ampli programa per als mesos d'octubre, novembre i desembre que comprèn des de xerrades a exposicions, clubs de lectura, tallers, contacontes, lectures en veu alta, grafits... a fi d'acostar el personatge i la seva magna obra a la població de totes les edats.

El Centre de Normalització ha inclòs aquestes activitats a l'agenda que mensualment distribueix a l'alumnat i als membres del Voluntariat per la llengua i animarà els seus usuaris a participar-hi.

A banda, però, un equip de tècnics ha preparat una activitat didàctica per treballar Ramon Llull en cada aula dels cursos presencials amb l'objectiu que l'alumnat s'aproximi al coneixement de la figura de Llull i en valori la importància a fi que  tinguin nocions de la seva trajectòria vital, l'època en què va viure i la seva aportació a la llengua i a la cultura.

Aquest treball es materialitzarà en la construcció d'una auca amb referències de les principals dades de la vida i obra de Llull. Cada grup classe hi haurà aportat el text de la vinyeta que li haurà correspost. L'exercici servirà també perquè treballin el gènere de l'auca, formada per poesia i dibuix populars, els rodolins, la rima...El producte final s'exposarà al CNL i es difondrà per les xarxes socials.

L'alumnat dels serveis comarcals del Priorat o el Baix Camp i del Servei Local de Català de Cambrils també es podran afegir a aquesta iniciativa, i l'assistència de l'alumnat als actes que cada municipi organitzi per celebrar l'Any Llull.


CNL Àrea de Reus
Enllaços relacionats

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Google +
  • Twitter
  • Netvibes