25 anys fent bategar el català

Centres


Notícies del CNL

Divendres, 7 de novembre de 2008

El voluntariat lingüístic se'n va a plaça

Presentació de la vuitena edició de Voluntariat per la llengua a Terrassa

El 7 de novembre es van presentar 53 noves parelles lingüístiques al Mercat de la Independència de Terrassa.

Aquesta iniciativa s'ha portat a terme per primera vegada en un mercat perquè es vol aconseguir, d’una banda, que la nova immigració conegui aquest espai de compra tan tradicional i s’acostumi a comprar-hi, i de l’altra, per promoure l’ús del català com a llengua vehicular entre els comerciants i la clientela. Es tracta d’una activitat integradora i socialitzadora que ha tingut bona acollida entre els comerciants del mercat.

El voluntariat lingüístic se'n va a plaça

L’acte va comptar amb la presència de Màrius Massallé, president del Centre de Normalització Lingüística (CNL), Lluís Areny, vicepresident de la Junta Directiva de l’Associació de Concessionaris del Mercat de la Independència, Ferran Lozano, director del Centre i l’escriptora Asha Miró, que, a partir de la seva experiència en arribar a Catalunya, va parlar de la llengua com a instrument de comunicació i com a signe d'identitat. Es dóna la circumstància que Asha Miró havia participat anteriorment en el programa com a voluntària lingüística.

Durant l’acte, que va finalitzar amb un exquisit pica-pica ofert pel Bar Tito, gentilesa dels paradistes del Mercat, el grup de rock Doble Sentit va amenitzar la festa amb una mostra de les seves cançons en català.

La presentació s'ha fet en el marc de la celebració del primer centenari del Mercat de la Independència.


Enllaços relacionats

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Google +
  • Twitter
  • Netvibes