25 anys fent bategar el català

Centres


Notícies del CNL

Dimecres, 28 de setembre de 2016

El Consell Comarcal i el CNL de l’Alt Penedès i el Garraf continuen apostant pel foment del català

El Consell Comarcal del Garraf i el Consorci per a la Normalització Lingüística han renovat l'acord de col·laboració entre les dues entitats per fomentar l'ús del català mitjançant el programa Voluntariat per la Llengua (VxL).

El Consell Comarcal i el CNL de l’Alt Penedès i el Garraf continuen apostant pel foment del català

Entre altres punts, l'acord preveu la col·laboració dels dos organismes per difondre la llengua i la cultura catalanes; concretament, a través del Centre d'Interpretació del Romanticisme Manuel de Cabanyes (CIRMAC). En aquest sentit, un dels punts del document estableix que les persones que participen en el VxL i els alumnes dels cursos de català del CNL de l'Alt Penedès i el Garraf tindran l'accés gratuït als equipaments del CIRMAC.

Glòria García Prieto, presidenta del Consell Comarcal del Garraf, ha explicat en roda de premsa que "en una societat multicultural però amb una llengua pròpia com és la nostra, que hem de preservar, la tasca que es fa pel voluntariat des del Consorci de Normalització Lingüística s'ha d'aplaudir". La presidenta també ha ressaltat que "les dues institucions coincidim en la voluntat de fer promoció de la nostra llengua i la nostra cultura, així com en la voluntat de treballar en xarxa i compartir projectes" i ha afegit que "aquest és un dels pals de paller del nostre Pla de Mandat".

Josep Moya, president del consell del Centre de Normalització Lingüística de l'Alt Penedès i el Garraf, ha agraït el suport del Consell Comarcal del Garraf al programa i ha afegit que "és un plaer signar un acord amb entitats que tenen entre les seves funcions la difusió del català".

 

Glòria García, presidenta del Consell Comarcal del Garraf, i Josep Moya, president del Consell del CNL de l'Alt Penedès i el Garraf signant l'acord de col·laboració.

El Voluntariat per la llengua és un programa per practicar el català a través de la conversa. Es basa en la creació de parelles lingüístiques formades per un voluntari, que parla el català habitualment, i un aprenent, que en té coneixements bàsics i vol practicar-lo per adquirir més seguretat i fluïdesa. El programa va néixer l'any 2003 i durant aquests anys ja s'han fet més de 100.000 parelles a tot Catalunya. És un programa reconegut per la Unió Europea i adoptat a l'Aran, Perpinyà, Andorra, el País Valencià, les Illes Balears i, també, a Bolzano (Itàlia) i a Flandes (Bèlgica).

Actualment, al CNL de l'Alt Penedès i el Garraf hi ha 59 entitats i organismes adherits al programa VxL repartits entre les dues comarques.


CNL de l'Alt Penedès i el Garraf

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Google +
  • Twitter
  • Netvibes