25 anys fent bategar el català

Centres


Notícies del CNL

Dijous, 22 de setembre de 2016

El CNL de l'Àrea de Reus rep una menció honorífica municipal dins l'acte dels Guardons de la Ciutat de Reus

Ester Franquesa, directora general de Política Lingüística i presidenta del Consorci per a la Normalització Lingüística, ha recollit la distinció.

El CNL de l'Àrea de Reus rep una menció honorífica municipal dins l'acte dels Guardons de la Ciutat de Reus

Ester Franquesa amb M. Dolors Sardà, presidenta del CNL, i bona part de l'equip tècnic del CNL

L'Ajuntament de Reus ha lliurat una Menció Honorífica Municipal al Centre de Normalització Lingüística (CNL) de l'Àrea de Reus Miquel Ventura durant l'acte dels Guardons de la Ciutat 2016 que ha presidit l'alcalde del municipi, Carles Pellicer Punyed. La directora general de Política Lingüística, Ester Franquesa, hi ha assistit i ha recollit la distinció.

Franquesa, que ha dedicat la menció a alumnes, voluntaris i aprenents,  ha agraït el reconeixement de l'Ajuntament i s'ha mostrat orgullosa per la bona feina de tot l'equip del CNL per aconseguir que el català sigui la llengua de cohesió de la ciutat i per la seva contribució que tot i els embats adversos i els canvis demogràfics tothom pugui dominar, al costat d'altres llengües, el català.

El Centre de Normalització Lingüística de Reus es va crear l'octubre de 1990. Ben aviat s'hi van incorporar els serveis de Cambrils, el Baix Camp i el Priorat.

Durant els seus 26 anys, el CNL ha organitzat més de 2.080 cursos de català, amb més de 45.000 inscrits, i ha constituït 3.000 parelles lingüístiques, a banda de la seva feina en assessorament (s'han revisat més de 75.000 pàgines).

Cal destacar que el CNL sempre ha treballat de manera coordinada amb la Regidoria de Política lingüística de l'Ajuntament de Reus, sobretot en dinamització, i impulsant activitats com els Premis Idees per Promoure l'Ús del Català; el concurs CATcanta, escriu una lletra i guanya una cançó,  o el projecte Desdezero, i la coorganització a Reus del Convit, 2n Congrés de Serveis Lingüístics de territoris de Parla catalana, entre d'altres.

En aquesta edició dels Guardons, el teòleg Josep Gil i Ribas ha estat nomenat fill il·lustre de la ciutat. A més del CNL de l'Àrea de Reus Miquel Ventura, han rebut  mencions honorífiques municipals el músic, compositor, professor i musicòleg Josep Casanovas i Marca; el Centre d'Atenció Especialitzada Marinada; la Federació d'Associacions de Veïns de Reus (FAVR); l' Esplai Fem-nos Amics; l'Esbart Santa Llúcia; l'Escola Mowgli, i la Fundació Camerata XXI.


CNL Àrea de Reus

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Google +
  • Twitter
  • Netvibes