25 anys fent bategar el català

Centres


Notícies del CNL

Dijous, 15 de setembre de 2016

L'Espai Avinyó celebra cinc anys d'interculturalitat i llengua catalana

Ester Franquesa: "L'Espai Avinyó permet aprendre la llengua vinculant-la en un entorn cultural obert a la ciutadania".

L'Ajuntament de Barcelona i el Centre de Normalització Lingüística (CNL) de Barcelona van celebrar ahir el cinquè aniversari de l'Espai Avinyó - Llengua i Cultura en un acte en el qual van participar la directora general de Política Lingüística i presidenta del Consorci per a la Normalització Lingüística, Ester Franquesa, el tinent de l'alcalde de Drets de Ciutadania, Participació i Transparència de l'Ajuntament, Jaume Asens, i la comissionada d'Immigració, Interculturalitat i Diversitat de l'Ajuntament i presidenta del Consell de Centre del CNL de Barcelona, Lola López.

L'Espai Avinyó celebra cinc anys d'interculturalitat i llengua catalana

Miquel Esteve, Ester Franquesa, Lola López, Ariadna Casas, Assumpta Escolà i Pilar Pifarré, amb el pastís commemoratiu dels 5 anys de l'Espai Avinyó - Llengua i Cultura.

La directora general de Política Lingüística i presidenta del CPNL, Ester Franquesa, va lloar la feina i l'esforç que l'Espai Avinyó - Llengua i Cultura està duent a terme des del 2011 per promocionar la llengua catalana i la interculturalitat a l'Espai Avinyó que "permet aprendre la llengua vinculant-la en un entorn cultural obert a la ciutadania".

En aquest sentit, Lola López, comissionada d'Immigració, Interculturalitat i Diversitat de l'Ajuntament i presidenta del Consell del CNL de Barcelona, va dir que el binomi "llengua i expressió de la diversitat cultural ha afavorit la cohesió ciutadana" i va afegir que "si volem que hi hagi diàleg intercultural ens hem d'entendre i, per tant, la llengua catalana ha de ser la llengua vehicular d'aquest diàleg".

La celebració va acollir diverses taules de converses que van recollir les reflexions d'algunes de les persones que han format part del projecte d'interculturalitat Espai Avinyó - Llengua i Cultura durant aquests 5 anys. La subdirectora del CNL de Barcelona, Assumpta Escolà, en el seu parlament va destacar l'avantatge que les activitats interculturals han significat per als alumnes del CNL.

Activitats de celebració 17 i 18 de setembre

Durant l'acte es van presentar també totes les activitats de celebració programades els dies 17 i 18 de setembre als 10 districtes de la ciutat i va finalitzar amb un brindis i un pastís commemoratiu. La participació a les diferents activitats és gratuïta però cal inscriure's de manera prèvia.

L'Espai Llengua i Cultura va néixer com a projecte comú el mes de març del 2011 amb l'impuls conjunt de la Direcció de Drets de Ciutadania i Immigració de l'Ajuntament de Barcelona, i del Consorci per a la Normalització Lingüística (CPNL).

BCN Acció Intercultural

Vegeu la imatge, del fotògraf Edu Tabueña


Centre de Normalització Lingüística de Barcelona
Enllaços relacionats

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Google +
  • Twitter
  • Netvibes