25 anys fent bategar el català

Centres


Notícies del CNL

Dimecres, 7 de setembre de 2016

Aquesta tardor, vine al CPNL i connecta’t al català!

El Consorci per a la Normalització Lingüística ofereix cursos de català de tots els nivells, des de l'inicial fins al superior (C2), de forma presencial, en línia o combinant les dues modalitats

Per a sectors professionals s'imparteixen cursos especialitzats i càpsules formatives d'aspectes concrets per millorar l'expressió oral i escrita
 

Per practicar la llengua fora de l'aula, el CPNL també organitza activitats complementàries de llengua i cultura i de pràctiques amb Voluntariat per la llengua

Aquesta tardor, vine al CPNL i connecta’t al català!

El Consorci per a la Normalització Lingüística (CPNL) recomana el català com a proposta formativa per aquest curs acadèmic, per millorar la competència comunicativa.  Amb el lema Connecta't al català, el Consorci ofereix un ampli ventall de cursos, que cobreix totes les necessitats: des dels cursos per iniciar-se en l'aprenentatge de la llengua, per adquirir fluïdesa en les converses i per entendre i parlar en català a la feina, fins a cursos per millorar l'escriptura en contextos formals.

Els 22 centres de normalització lingüística, en els 146 punts d'atenció del CPNL, ofereixen cursos orientats a satisfer una demanda molt diversa. D'una banda, cobreixen l'oferta  dels diferents nivells de llengua, des de l'inicial fins al superior (C2), en les modalitats presencial, en línia i combinada, i tenen certificació oficial. D'altra banda, adapten i dissenyen cursos a mida adreçats a les  organitzacions i empreses per cobrir les necessitats específiques de llengua, i qüestions puntuals d'expressió oral, escrita i de gramàtica.

En tots els cursos el CPNL aporta les eines necessàries perquè els alumnes siguin capaços de relacionar-se oralment i per escrit amb el seu entorn personal i professional. En aquest sentit, el Consorci ofereix cursos especialitzats per a les empreses, amb l'objectiu de fomentar l'aprenentatge i l'ús del català en l'entorn laboral, com a recurs de millora competencial.

L'oferta més vinculada al món professional s'orienta a millorar l'expressió oral, amb cursos com  Atenció telefònica, Parlar per comunicar, Com fer exposicions orals, etc.; també per millorar l'expressió escrita, amb cursos com Articles d'opinió: saber escriure amb arguments, Escriure a la xarxa  i finalment, també per practicar la resolució de dubtes lingüístics amb els recursos disponibles a la xarxa, com amb el curs Aplicació de recursos lingüístics a la xarxa.


Una oferta flexible, que va més enllà de les aules

El CPNL ofereix cursos en totes les franges horàries per arribar a tots els públics. Aquest fet permet als alumnes compatibilitzar la formació amb la feina o els estudis. La durada dels cursos també és variada, s'organitzen cursos  generals de 45, 90 i 120 hores, però també de 6 a 10 hores per consolidar coneixements o per tractar aspectes puntuals de la llengua. Les modalitats també s'ajusten a les noves maneres d'aprendre perquè, a més dels cursos presencials, el CPNL ofereix cursos en línia mitjançant la plataforma Parla.cat i cursos que combinen la presencialitat i la distància.

Una de les aportacions  del CPNL que enriqueix l'ensenyament de la llengua catalana és el gran nombre d'activitats culturals que organitza o que coorganitza amb altres entitats del territori. Aquestes activitats culturals faciliten la pràctica de la llengua i el seu aprenentatge en contextos reals i no formals fomentant el coneixement de l'entorn i la cohesió social.

El Consorci t'ho posa fàcil: en el seu web ofereix un cercador de cursos que permet buscar-los per localitat, per comarca, per nivell i per modalitat. La inscripció als cursos del CPNL es farà durant tot el mes de setembre fins a mitjans d'octubre.


Certificats oficials


Els cursos del català organitzats pel CPNL segueixen els programes de llengua catalana de la Direcció General de Política Lingüística. Els certificats de nivell que expedeix el Consorci tenen validesa oficial i correspondència amb els nivells del Marc europeu comú de referència (MECR).


Sobre el Consorci per a la Normalització Lingüística

El Consorci per a la Normalització Lingüística és una institució pública dedicada a la formació i al foment de l'ús de la llengua en tots els contextos  de la societat catalana i a facilitar la cohesió social mitjançant l'ús de la  llengua.

El CPNL, integrat per la Generalitat de Catalunya i per diversos ens locals, compta actualment amb 22 centres de normalització lingüística en 146 punts de servei a tot el territori català.
 


Àmbit de Projecció
Enllaços relacionats

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Google +
  • Twitter
  • Netvibes