25 anys fent bategar el català

Centres


Notícies del CNL

Dimarts, 4 de novembre de 2008

L’SLC de Sant Pere de Ribes participa en el Pla Educatiu d’Entorn de les Roquetes

Els plans educatius d’entorn potencien la interrelació i els vincles entre l’activitat escolar i el teixit social i cultural del poble

El Servei Local de Català de Sant Pere de Ribes participarà en el Pla Educatiu d’Entorn (PEE) de les Roquetes, corresponent al curs 2008-2009, igual com ha fet en els dos anys anteriors.

L’SLC de Sant Pere de Ribes participa en el Pla Educatiu d’Entorn de les Roquetes

Taller de cançons a les Roquetes, en el marc del Pla d'Entorn.

Concretament, el servei forma part de la Comissió de formació permanent, encarregada de la programació de les activitats, i col·labora en l’organització d’actuacions que fomentin l’ús del català en els diferents àmbits que conformen l’escola.

Club de lectura i taller de cançons

Durant el curs 2007-2008, des del mes d’octubre fins al mes de juny, es van dur a terme les nou sessions d’un Club de lectura fàcil, en què van participar 16 persones. Aquestes sessions de lectura van acabar amb un acte d’homenatge a l’escriptora Mercè Rodoreda, en el qual es van llegir textos de La plaça del Diamant.

Això de banda, també es va fer un Taller de cançons per a infants, guiat pel grup De Calaix i dirigit als pares i mares de les escoles de les Roquetes. El taller va permetre que pares i mares que tenen un origen fora de Catalunya coneguessin cançons catalanes per a infants i també que milloressin els coneixements de català. Hi van participar 25 persones

Els plans eduactius d’entorn

Els plans educatius d’entorn potencien la interrelació i els vincles entre l’activitat escolar i el teixit social i cultural del poble. Des dels inicis, el desplegament del PEE ha tingut en compte dos eixos bàsicament: d’una banda, el foment de la cohesió social a partir de l’educació intercultural; d’una altra, la consolidació del català com a llengua d’ús social habitual. Amb aquests principis, les activitats programades van dirigides a tota la comunitat educativa, des del professorat, a les famílies i a totes les persones que tinguin alguna relació amb els centres educatius de la població.

El 21 d’octubre passat es va presentar a la sala polivalent de l’Ajuntament de les Roquetes el PEE de les Roquetes d’enguany, en un acte que va presidir l’alcalde de Sant Pere de Ribes, Josep Antoni Blanco, la regidora de Cultura i la inspectora de la zona del Departament d’Educació.


CNL de l'Alt Penedès i el Garraf

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Google +
  • Twitter
  • Netvibes