25 anys fent bategar el català

Centres


Notícies del CNL

Divendres, 31 d'octubre de 2008

Quaranta parelles estrenen la novena temporada del Voluntariat lingüístic al Vendrell

La presentació es va fer al Casal Civic, la tarda del 30 d'octubre

Les parelles lingüístiques del “Voluntariat per la llengua” que han volgut trobar-se al Vendrell —bé sigui perquè hi viuen o perquè han triat aquesta població com a primera o segona preferència per participar en el programa—, es van conèixer el dia 30 d'octubre passat, a la tarda.

Quaranta parelles estrenen la novena temporada del Voluntariat lingüístic al Vendrell

Foto de grup de les noves parelles vendrellenques

L’acte, organitzat pel Consorci per a la Normalització Lingüística (CPNL), va tenir lloc al Casal Cívic del Vendrell, on es van aplegar membres de les quaranta parelles que s’han constituït per a aquesta edició. Amb tot, cal recordar que el projecte és de matrícula viva. Per tant, el nombre de participants pot anar augmentant a mesura que passin els dies.

 

   Activitats i Club de lectura

A l’acte es van explicar les activitats previstes per a enguany, com són les visites als museus del Vendrell, a la Biblioteca Pública Terra Baixa, al patrimoni cultural i artístic i als grups de cultura popular del Vendrell.

A més, se’ls va informar dels establiments col·laboradors en el projecte, la funció dels quals és que les parelles lingüístiques hi siguin ateses en català, i de les entitats adherides, que coorganitzen activitats específiques per als membres del Voluntariat i que hi proporcionen membres.

Finalment, se’ls va informar de la creació d’un Club de Lectura Fàcil, activitat que consisteix a trobar-se una vegada al mes per comentar un llibre que s’ha d’haver llegit prèviament. Aquesta activitat està coorganitzada amb la Biblioteca Pública Terra Baixa.

L’any 2007, a tot Catalunya, s'han constituït 6.304 parelles, que representa un 40,23% d'augment respecte del 2006, i han col·laborat amb el programa 495 entitats, hi han participat 2.623 establiments i s’han organitzat 331 activitats. En la primera etapa del programa (2003-2006) es van fer gairebé 14.500 parelles.

 


SCC del Baix Penedès i SC del Vendrell
Enllaços relacionats

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Google +
  • Twitter
  • Netvibes