25 anys fent bategar el català

Centres


Notícies del CNL

Dimarts, 19 de juliol de 2016

El Ple del CPNL aprova la Memòria 2015 i el Pla d’actuacions del 2016

El Ple del Consorci per a la Normalització Lingüística (CPNL) es va reunir ahir a la seu del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya. La subdirectora general de Política Lingüística i vicepresidenta primera del CPNL, Marta Xirinachs, i l'alcalde de Manlleu i vicepresident segon del Consorci en representació dels ens locals, Àlex Garrido, van presidir la sessió acompanyats del gerent del Consorci, Josep Madorell. 

El Ple del CPNL aprova la Memòria 2015 i el Pla d’actuacions del 2016

Un moment de la sessió del Ple del CPNL

Abans de tractar el primer punt de l'ordre del dia, Marta Xirinachs va donar la benvinguda als nous membres del Ple, que s'estrenaven en el càrrec després de les eleccions municipals d'enguany, i a la directora de recursos i serveis del Consorci, Pilar Pifarré. També va informar de la nova composició del Consell d'Administració del CPNL i va anunciar el trasllat de la seu dels Serveis Centrals del Consorci a una nova ubicació a Barcelona que aportarà més rellevància i projecció a la institució.

Després que el Ple aprovés l'auditoria de comptes de l'any 2014, Josep Madorell va presentar el tancament de l'exercici 2015 i en va comentar els aspectes més rellevants.

A continuació, Marta Xirinachs va resumir breument els continguts de la Memòria 2015 del CPNL i va destacar l'assoliment de la parella número 100.000 del programa Voluntariat per la llengua, les quasi 71.000 inscripcions als cursos de català, les 5.000 activitats de llengua i cultura que s'han fet al territori i totes les actuacions que s'han dut a terme en el marc de les campanyes del joc i la joguina i del món empresarial "Català i empresa, ja estàs al dia?".

Josep Madorell va informar sobre la pròrroga pressupostària per a l'exercici 2016 i a continuació va presentar els preus dels cursos de català 2016-2017. Sobre  l'import de les matrícules, el gerent del CPNL va destacar que els preus 2016-2017 es mantenen amb relació al curs anterior amb l'objectiu de consolidar l'increment de les inscripcions.En la sessió del Ple també es va aprovar el Pla d'actuacions de 2016, que dóna continuïtat a les línies de treball iniciades el 2015. Marta Xirinachs va presentar els principals objectius del Pla d'actuacions: mantenir o augmentar el nombre d'inscrits als cursos, organitzar 3.300 cursos presencials i 3.600 cursos específics, 2.200 inscripcions al Parla.cat, apropar el programa Voluntariat per la llengua al jovent i difondre'l a les xarxes socials, organitzar 5.000 activitats de llengua i cultura i assolir els 180.000 participants. Amb relació al foment de l'ús de la llengua, Marta Xirinachs va anunciar que l'activitat del CPNL es centrarà en l'àmbit de les empreses i els establiments comercials amb la col·laboració de la Direcció General de Política Lingüística i la Confederació de Comerç de Catalunya. També va informar que durant el 2016 es començarà a treballar en l'àmbit de la sanitat.

Finalment, Josep Madorell va presentar el Quadre de comandament 2015, un document intern que recull i compara anualment les xifres d'activitat, organització i impacte del CPNL i permet veure'n l'evolució i les tendències. El gerent del Consorci va destacar l'evolució de dos indicadors del document, el deute amb els ens locals i el deute amb els proveïdors.

A la cloenda, Marta Xirinachs va felicitar els nous membres del Ple que assistien per primer cop a aquest òrgan de govern del CPNL tot agraint-los el suport que donen a la institució i a les oficines i serveis del Consorci.


Àmbit de Projecció
Enllaços relacionats

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Google +
  • Twitter
  • Netvibes