25 anys fent bategar el català

Centres


Notícies del CNL

Divendres, 10 de juny de 2016

El CNL de l’Alt Penedès i el Garraf lliura els premis del concurs “Endevina-la!”

A cada una de les sis poblacions on s'ha fet el joc se sortegen diferents premis entre les butlletes que s'han recollit als establiments que hi han col·laborat.

El CNL de l’Alt Penedès i el Garraf lliura els premis del concurs “Endevina-la!”

Del 7 al 16 de juny, els serveis i oficines del CNL de l'Alt Penedès i el Garraf estan lliurant els premis del concurs "Endevina-la!". Per decidir les persones que han guanyat els diferents premis, a cada població on s'ha organitzat el joc es fa un sorteig amb les butlletes que s'han recollit als 143 establiments comercials de les dues comarques que han col·laborat a organitzar el concurs.

Vilanova i Cubelles

A Vilanova i la Geltrú han participat en el concurs 44 establiments, majoritàriament comerços molt arrelats a la ciutat però també els supermercats locals de l'empresa Condis i de JR Supermercats i cinc parades del Mercat Central. S'han recollit 250 butlletes amb la solució als diferents jeroglífics que mostraven els aparadors dels establiments participants. Per tant, la rebuda ha estat positiva tant per part de la totalitat de la xarxa d'establiments adherits al VxL com per part dels alumnes i dels clients que s'han animat a participar-hi.

El dia 7 de juny, al Servei de Català del Garraf i Vilanova i la Geltrú es va fer el sorteig i es van lliurar els premis. Un premi consistia en dos vals de 25 € que cedia l'associació de comerciants Viu Comerç a dues encertants de butlletes. Les guanyadores van ser la Salvadora García, alumna del curs de català de nivell Intermedi 3 per la butlleta que havia respost a Teixits La Rosa, i la Marta Rodríguez, clienta de Casa Gil. Enric Ferrer, membre de la junta de Viu Comerç, va lliurar els premis. També es va lliurar un altre premi de participació a Eduard Perelló, que va resoldre el jeroglífic de Carnisseria Ramos, del Mercat Central, i que va rebre una ampolla de vi i una capsa de llunes de Vilanova.

A Cubelles, el sorteig i el lliurament de premis també es va fer el mateix dia 7 de juny, al Centre Social. En aquest cas, la guanyadora va ser la Tetiana Sydir, alumna del curs de català de nivell B2 que s'ha impartit a la mateixa població. El premi era un lot de llibres sobre la figura de Charlie Rivel, cedit per l'Ajuntament de Cubelles, i uns productes de la terra.

A Cubelles, han col·laborat en el concurs 5 establiments comercials i s'han recollit 49 butlletes.

  

Vilafranca del Penedès

A Vilafranca, hi han participat 39 establiments, tots ells col·laboradors del VxL, i 199 persones, 12 de les qual han reunit les 39 butlletes, que era el nombre màxim que es podien omplir. S'han recollit 969 butlletes amb la solució dels diferents jeroglífics que mostraven els aparadors dels establiments participants, 908 de les quals eren correctes. Per tant, la rebuda ha estat molt positiva tant per part de la totalitat de la xarxa d'establiments adherits al VxL com per part dels alumnes i dels clients que s'han animat a participar-hi.

El dia 13 de juny, al Servei de Català de Vilafranca i l'Alt Penedès, es va fer el sorteig i es van lliurar els dos premis. Els encarregats de treure les butlletes guanyadores van ser el regidor de Comerç de l'Ajuntament de Vilafranca del Penedès, Manel Monfort, i el representant del Consell Comarcal de l'Alt Penedès al Consell del CNL, Pere Soler.

Un dels premis era per al participant que n'hagués encertat més. En aquesta categoria hi participaven 6 persones que havien encertat les 39 butlletes, i el guanyador ha estat Guillem Revuelta, d'11 anys. S'ha emportat un lot de productes cedits pel Servei de Català i pels establiments col·laboradors: Abacus Cooperativa, Aquari Spa, Ca la Isabel, Ca la Madrona, Cal Busquets, Clima Penedès, Farmàcia Olivé, Forn Rius, Fotoprix Espirall, Fotoprix Rbla. Sant Francesc, Gràfiques Kerpe, Herbodietètica Maria, Interkits-Juguettos, La Bodega, La Cultural, Llibreria Anna, Llibreria l'Odissea, Llongueras Vilafranca, Mobles Penedès, Òptica Roig, Prontomoda Ca la Lupe, Roba Amiga, Tintoreria Juncosa, Viajes Ecuador, Xavier Lecegui Joier.

L'altre premi, a la participació, se l'ha emportat Núria Carreras, voluntària del VxL, que ha resolt 13 jeroglífics. Aquest segon premi consistia en un lot més petit de productes, també cedits pel Servei de Català i per alguns establiments: Clima Penedès, Don Pan, Herbodietètica Maria, La Cultural, Llibreria l'Odissea, Merceria Ramon Sala, Òptica La Girada, Viajes Ecuador.

Per acabar l'acte, es va celebrar l'èxit del concurs amb una copa de cava, gentilesa de les caves Alsina Sardà.

Sant Sadurní

A Sant Sadurní d'Anoia, el sorteig del concurs "Endevina-la!" i el lliurament de premis es va fer el dia 9 de juny, a la seu de l'associació de comerciants Som Sant Sadurní. La persona guanyadora va ser la Sílvia Mañé Vallès, de 37 anys. El premi era una cistella de fruita i verdura, gentilesa de la botiga Arrels i de Som Sant Sadurní.

La participació ha estat un èxit ja que s'han recollit 505 butlletes als 38 establiments que han col·laborat en el concurs, 401 de les quals eren encertades. L'activitat ha format part del programa d'actes del Maig Gastronòmic, organitzat per Som Sant Sadurní.

Sitges

A Sitges, el sorteig de les butlletes que han participat en el concurs "Endevina-la!" es va fer el 13 de juny, a l'Oficina de Català de la població. El guanyador va ser Jean Yves Lefrancier, un alumne del curs de català de nivell B1. El premi consistia en uns llibres cedits per la Regidoria de Cultura, Tradicions i Festes de l'Ajuntament sitgetà i dues ampolles de vi.

Hi ha hagut un total de 24 participants en aquesta primera edició del concurs a Sitges, que han omplert més de 80 butlletes amb les solucions correctes dels jeroglífics que durant quinze dies es van poder veure en diversos establiments col·laboradors del programa Voluntariat per la llengua.

L'acte va comptar amb la presència  del regidor d'Ensenyament de l'Ajuntament de Sitges, Eduard Carrillo, i algunes de les persones participants al concurs.

Les Roquetes

A les Roquetes (Sant Pere de Ribes), la guanyadora va ser la sitgetana Maria Dolors Mola Poveda. El sorteig i el lliurament del premi es va fer el 16 de juny, a la Sala Polivalent de la Vinya d'En Petaca, conjuntament amb el lliurament dels premis del VIII Certamen literari de Sant Jordi per jurat popular a les Roquetes de Sant Pere de Ribes. Hi van assistir l'alcaldessa de la població, Abigail Garrido, i la regidora de Serveis Socials i Educació, Francisca Carrasquilla.

En el concurs "Endevina-la!", a les Roquetes, hi van participar 8 establiments i es van recollir 15 butlletes.

 

"Endevina-la!"

"Endevina-la!" és un joc-concurs lingüístic basat en jeroglífics de Jordi Esteban, que dinamitza el sector comercial. Consisteix a resoldre uns jeroglífics que s'exposen en diferents establiments comercials. Un cop resolt l'enigma, cal entrar a la botiga i demanar una butlleta de participació, omplir-la amb la solució corresponent i deixar-la a la mateixa botiga. Les butlletes entren en uns sortejos que es fan a cada població on s'ha organitzat el concurs per determinar-ne els guanyadors. Aquest joc es va organitzar per primera vegada al CNL del Vallès Oriental.


CNL de l'Alt Penedès i el Garraf

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Google +
  • Twitter
  • Netvibes