25 anys fent bategar el català

Centres


Notícies del CNL

Dilluns, 6 de juny de 2016

El CNL de l'Alt Penedès i el Garraf celebra el final de curs amb una caminada entre Sant Pau d’Ordal i Sant Sebastià dels Gorgs

79 persones fan l'excursió que combina panoràmiques intensament penedesenques amb la visita al monestir romànic de Sant Sebastià

El CNL de l'Alt Penedès i el Garraf celebra el final de curs amb una caminada entre Sant Pau d’Ordal i Sant Sebastià dels Gorgs

El CNL de l'Alt Penedès i el Garraf va celebrar el final dels cursos de català i de l'edició actual del Voluntariat per la llengua (VxL) fent una caminada entre les poblacions de Sant Pau d'Ordal i Sant Sebastià dels Gorgs. Es tracta d'un recorregut d'una mica més de 8 quilòmetres que transcorre per un paisatge intensament penedesenc. Un altre atractiu de l'excursió va ser la visita al monestir romànic de Sant Sebastià dels Gorgs. En aquesta activitat, hi van participar 79 persones, entre alumnes, voluntaris i aprenents, personal del CNL i acompanyants. L'activitat es va dur a terme conjuntament amb l'Agrupació Excursionista Talaia, de Vilanova i la Geltrú, entitat adherida al VxL.

Monestir romànic

L'excursió es va iniciar passats uns minuts de les 10 del matí des de Sant Pau d'Ordal i, després de caminar durant un parell d'hores (amb parada inclosa al Bosc del Maset per esmorzar i reposar forces), el grup va arribar a Sant Sebastià dels Gorgs al voltant del migdia. Durant el trajecte, els participants en la caminada van poder contemplar panoràmiques ben pròpies del Penedès, amb vistes sobre camps de conreu (sobretot vinyes, oliveres i presseguers) i petits nuclis disseminats que s'escampen pertot arreu. I arribant a Sant Sebastià, en passar pel camí dels Xops i el Bosc de l'Amat, van admirar diversos exemplars d'arbres de gran corpulència, com alzines, roures i sobretot pollancres.

Després d'haver disfrutat del paisatge i la naturalesa, a Sant Sebastià del Gorgs hi va haver l'oportunitat de gaudir de l'art i de la història al monestir romànic d'aquesta població. Es tracta d'un antic cenobi benedictí, datat al segle XI, del qual destaca el timpà de la façana, el claustre, la torre i l'església. Acompanyat de les detallades i documentades explicacions del guia, en Frederic Manzanares, el grup va fer una breu però interessant visita a aquesta petita joia del romànic penedesenc.

Un cop acabada la visita, es va tornar al punt inicial de la caminada, a Sant Pau d'Ordal, on es va arribar pels volts de les 2 del migdia.

Caixa de préssecs

Per afegir un al·licient més a l'activitat, els organitzadors van elaborar una breu enquesta de sis preguntes relacionades amb alguns dels punts per on es passaria o sobre la història de llocs que es visitarien.

Tothom que va voler va anar contestant les preguntes durant la matinal i, al final de l'activitat, es va sortejar una caixa de préssecs, un producte ben conegut de la zona, cedida per l'Associació de Productors de Préssec d'Ordal. Entre les 52 persones que van retornar l'enquesta emplenada, el guanyador va ser un alumne dels cursos de català de Vilanova i la Geltrú, originari de Rússia: Georgii Iliakov.


CNL de l'Alt Penedès i el Garraf
Enllaços relacionats

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Google +
  • Twitter
  • Netvibes