25 anys fent bategar el català

Centres


Notícies del CNL

Dilluns, 27 d'octubre de 2008

Acord entre el “Voluntariat per la llengua” i la Fundació Club Natació Sabadell

L’entitat sabadellenca aposta per la promoció i la difusió de la tasca de les parelles lingüístiques

Acord entre el “Voluntariat per la llengua” i la Fundació Club Natació Sabadell

Aquest dilluns ha tingut lloc al Casal Pere Quart la formalització de la col•laboració entre el programa “Voluntariat per la llengua” i la Fundació Club Natació Sabadell. L’acte de signatura de l’acord ha anat a càrrec de la presidenta del Consell del CNL de Sabadell, la senyora Montserrat Capdevila, i del president de la Fundació Club Natació Sabadell, el senyor Carles Ruiz.

Amb la signatura de l’acord de col•laboració, l’entitat sabadellenca fa un pas més en la seva tasca per la integració lingüística de les persones que viuen a la ciutat, i agafa el compromís d’informar i difondre entre els soci i sòcies de l’entitat el programa “Voluntariat per la llengua”. D’altra banda, i amb la intenció d’obrir a la societat la seva promoció de l’esport, la Fundació Club Natació Sabadell oferirà a les parelles lingüístiques la possibilitat d’assistir a alguna de les activitats esportives que organitza.

L’adhesió de la Fundació Club Natació Sabadell al “Voluntariat per la llengua” suposa un nou impuls a la labor de les persones que participen al programa com a parelles lingüístiques, i exemplifica el suport cada cop més gran que està rebent per part de la societat civil de Sabadell.

L’any 2007, a tot Catalunya es van constituir 6.304 parelles, que representa un 40,23% d'augment respecte del 2006, i han col•laborat amb el programa 495 entitats, hi han participat 2.623 establiments i s’han organitzat 331 activitats. En la primera etapa del programa (2003-2006) es van fer gairebé 14.500 parelles.

“Voluntariat per la llengua” és un programa de la Secretaria de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya i del Consorci per a la Normalització Lingüística que fomenta l’ús de la llengua catalana en les relacions personals tot posant en contacte una persona que parla habitualment català amb una altra que en té coneixements bàsics i que vol fer un pas endavant per parlar-lo amb normalitat.
 Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Google +
  • Twitter
  • Netvibes