25 anys fent bategar el català

Centres


Notícies del CNL

Divendres, 17 d'octubre de 2008

Parla.cat, un web per aprendre català en línia

2.200 persones s'inscriuen al curs de català en línia

Ha entrat en funcionament el web Parla.cat, un entorn d'aprenentatge de català en línia que té per objectiu posar a disposició de tothom materials didàctics per aprendre la llengua catalana o millorar les habilitats comunicatives en català.
Parla.cat, un web per aprendre català en línia És un instrument de la Secretaria de Política Lingüística i l'Institut Ramon Llull, en col·laboració amb el Consorci per a la Normalització Lingüística, al qual s'han inscrit des de l'1 d'octubre 2.200 alumnes.

Les inscripcions a la modalitat amb tutoria és oberta fins al 31 d'octubre, mentre que en la modalitat lliure ho és de manera permanent.

L'oferta completa abastarà quatre nivells d'aprenentatge (bàsic, elemental, intermedi i de suficiència) organitzats en tres graus cada un i una dedicació d'unes 45 hores per grau. Actualment hi ha disponibles els nivells bàsic i elemental, mentre que els altres nivells -en procés de desenvolupament- s'aniran posant a disposició dels usuaris progressivament.

Per inscriure's al curs només cal registrar-se i disposar d'un nom d'usuari i una contrasenya per entrar a l'espai virtual. L'alumnat disposa d'una prova per saber quin és el nivell al qual s'ha d'inscriure.

El curs està disponible en modalitat lliure i amb tutoria. La primera permet l'aprenentatge de manera totalment autònoma i és gratuïta. La segona és de pagament i l'aprenentatge és guiat per un/a tutor/a que fa el seguiment del progrés de l'alumnat. Aquesta modalitat facilita també l'accés a una aula amb eines de comunicació per interactuar amb la resta de components de la comunitat virtual.

Finalitzats els cursos, l'alumnat haurà assolit els coneixements necessaris per optar a les proves oficials que s'organitzen de manera presencial.

Parla.cat disposa de la Rambla virtual, un espai des del qual l'alumnat podrà accedir a continguts de caràcter lúdic i cultural, com mitjans de comunicació digitals, portals de literatura, biblioteques en línia, vídeos, música o jocs. Aquest espai també permet la interacció amb altres membres de la comunitat virtual a través de fòrums i xats.

Parla.cat disposarà també de l'espai Recursos per al professorat, reservat als professionals de l'ensenyament de la llengua catalana, que oferirà material de suport per a les seves classes.

Enllaços relacionats

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Google +
  • Twitter
  • Netvibes