25 anys fent bategar el català

Centres


Notícies del CNL

Divendres, 17 d'octubre de 2008

2.200 persones s’inscriuen al Parla.cat, el curs de català en línia

El curs té una modalitat lliure d’accés gratuït

Des de l’1 d’octubre, s’han inscrit al Parla.cat 2.200 alumnes Les inscripcions en la modalitat amb tutoria es tancaran el dia 31 d’octubre. Per fer el curs en la seva modalitat lliure les inscripcions estan obertes de manera permanent.
El curs té una modalitat lliure d’accés gratuït

Des de l’1 d’octubre, s’han inscrit al Parla.cat 2.200 alumnes Les inscripcions en la modalitat amb tutoria es tancaran el dia 31 d’octubre. Per fer el curs en la seva modalitat lliure les inscripcions estan obertes de manera permanent.

Què és el Parla.cat?

El Parla.cat és un entorn d’aprenentatge de català en línia que té per objectiu posar a disposició de tothom, independentment de l’origen, residència o nivell de coneixement del català,  materials didàctics per aprendre la llengua o millorar les habilitats comunicatives. Aquesta és una eina de la Secretaria de Política Lingüística del Departament de la Vicepresidència i l’Institut Ramon Llull, en col·laboració amb el Consorci per a la Normalització Lingüística.

El curs ofereix quatre nivells d’aprenentatge:

* Nivell bàsic
* Nivell elemental
* Nivell intermedi
* Nivell de suficiència


Cada nivell està organitzat en tres graus, cada un dels quals requereix unes 45 hores de dedicació, uns tres mesos. Actualment hi ha disponibles el nivell bàsic i el nivell elemental. La resta de nivells s’estan desenvolupant i s’aniran posant a disposició dels usuaris de manera progressiva.

Per inscriure’s al curs només cal que els interessats es registrin i se’ls oferirà un usuari i contrasenya per poder entrar a l’espai virtual. L’alumnat té a la seva disposició una prova per saber quin nivell li correspon segons els seus coneixements. Tant aquesta prova com la inscripció als cursos es fa de manera telemàtica.

El curs està disponible amb dues modalitats: lliure i amb tutoria. La modalitat lliure permet l’aprenentatge de manera totalment autònoma i és de caràcter gratuït. La modalitat amb tutoria és de pagament i permet l’aprenentatge guiat per un tutor o tutora que fa el seguiment de l’evolució de l’alumnat. Aquesta modalitat facilita també l’accés a una aula amb eines de comunicació per interactuar amb la resta d’usuaris de la comunitat virtual.

Un cop finalitzats els cursos del Parla.cat, l’alumnat haurà assolit els coneixements necessaris per optar a les proves oficials que s’organitzen de manera presencial.

Com és l’entorn d’aprenentatge?

El Parla.cat disposa de la Rambla virtual, un espai des del qual l’alumnat podrà accedir a contingut de caràcter lúdic i culturals com mitjans de comunicació digitals, portals de literatura, biblioteques en línia, vídeos, música, jocs. Aquest espai també permet interactuar amb altres usuaris a través de fòrums i xats.

El Parla.cat disposarà també de l’espai Recursos per al professorat,  reservat als professionals de la llengua catalana amb l’objectiu d’oferir-los material de suport per a les seves classes.

Podeu accedir al Parla.cat a través de la següent adreça http://www.parla.cat
Secretaria de Política Lingüística

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Google +
  • Twitter
  • Netvibes