25 anys fent bategar el català

Centres


Notícies del CNL

Dimarts, 3 de maig de 2016

Cloenda del projecte 'Ensenyem criquet' a l’Institut Europa de Bellvitge

Divendres 29 d'abril va tenir lloc la cloenda del taller de criquet a l'Institut Europa, del barri de Bellvitge.

Cloenda del projecte 'Ensenyem criquet' a l’Institut Europa de Bellvitge

Aquesta sessió va consistir en un partit entre els alumnes de 3r, en què els nois/monitors recordaven la normativa als seus companys i feien d'entrenadors. El partit, molt emocionant, va ser una cloenda festiva en què tots els alumnes van tenir ocasió de practicar les habilitats de llançar la pilota i colpejar-la amb el bat.

Aquest projecte del CNL de l'Hospitalet s'ha emmarcat dins de l'assignatura de Servei Comunitari que es fa a l'Institut Europa, i consisteix que alumnes que coneixen el joc l'ensenyen als seus companys utilitzant el català com a llengua vehicular. Hi ha, per tant, un treball previ amb els alumnes/monitors sobre vocabulari del criquet en català i estructures lingüístiques. També s'hi ha treballat una dinàmica de convivència i resolució de conflictes, gràcies a la col·laboració del Servei de Mediació Comunitària de l'Ajuntament de l'Hospitalet.

La valoració del taller de criquet és molt positiva. Al llarg del projecte hi ha hagut una evolució notable en l'ús del català dels joves. Des del Servei de Mediació Comunitària també valoren el treball en equip i la cooperació que hi ha hagut entre alumnes de diversos grups ètnics, així com la incorporació de noies en l'activitat. Pel que fa a l'institut, tant els alumnes com el professorat han quedat molt contents i han demanat de repetir l'actuació el curs vinent. De fet, la intenció és exportar el projecte a d'altres instituts de l'Hospitalet amb població índia i pakistanesa.

D'altra banda, el projecte del taller de criquet a l'Institut Europa va ser presentat com a bona pràctica a la II Jornada de Joves i Llengua, organitzada a Esparreguera pel CNL Ca n'Ametller i l'Ajuntament d'Esparreguera el passat divendres 15 d'abril. La presentació d'aquest taller va tenir molt bona acollida entre els assistents a la jornada.Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Google +
  • Twitter
  • Netvibes