25 anys fent bategar el català

Centres


Notícies del CNL

Dimarts, 14 d'octubre de 2008

Pere Agramunt presenta l’escriptor Jordi Llavina en l’inici dels nous cursos de català a Vilanova i la Geltrú

L’acte s'emmarca en el cicle "Coneguem escriptors catalans"

L’escriptor penedesenc Jordi Llavina i la seva obra literària seran els protagonistes de la presentació que Pere Agramunt, cantant i compositor de la banda musical La Brigada, farà dijous 23 d’octubre, a les set de la tarda, a la Biblioteca Armand Cardona i Torrandell.

Pere Agramunt presenta l’escriptor Jordi Llavina en l’inici dels nous cursos de català a Vilanova i la Geltrú

L’activitat forma part del cicle “Coneguem escriptors catalans”, que té lloc dues vegades a l’any coincidint amb l’inici dels dos quadrimestres dels cursos de català per a adults que organitza a Vilanova i la Geltrú el Consorci per a la Normalització Lingüística.

Aquesta activitat convida l’alumnat de català i les persones usuàries de la biblioteca a conèixer de prop els escriptors i escriptores en català, amb l’objectiu de motivar-los especialment a llegir la producció de l’escriptor convidat. D’aquesta manera, a través de la lectura, l’alumnat podrà, a més a més, incrementar el lèxic, la fluïdesa verbal i els recursos expressius.

El Servei de Català del Garraf i de Vilanova i la Geltrú i la Biblioteca Armand Cardona Torrandell organitzen aquest acte amb el suport de la Institució de les Lletres Catalanes. L’acte és obert a tot el públic.

Coneguem els escriptors

En aquesta ocasió, Pere Agramunt, cantant i compositor del grup musical La Brigada, serà la persona que convidarà el públic a conèixer de prop l’escriptor Jordi Llavina i a gaudir de la seva producció escrita. Jordi Llavina és escriptor, poeta, crític literari i presentador de ràdio i televisió. Es va donar a conèixer l'any 2001 en guanyar el Premi Josep Pla de narrativa amb la novel·la Nitrato de Chile. Col·labora al diari Avui, a El Mundo a La Vanguardia i a El 3 de vuit; i condueix el programa de televisió El book insígnia. A la ràdio, va presentar el programa Fum d'estampa a la desapareguda emissora Catalunya Cultura. En el terreny de la poesia, el 2006 va guanyar el Ciutat de Mallorca gràcies al recull La Corda del Gronxador; i, l'any 2007, el Premi Alfons el Magnànim de poesia en llengua catalana amb l'obra Diari d'un setembrista. Actualment col·labora al programa L'ofici de viure de Catalunya Ràdio a la secció dels Mails d'amor.

Voluntariat per la llengua, un programa viu i actiu

Aquest acte també comptarà amb una breu intervenció de la coordinadora al Garraf del programa Voluntariat per la Llengua, Queti Vinyals, que convidarà el públic a participar en la nova edició que s’està preparant per a finals d’octubre. El Voluntariat per la llengua és un programa obert tot l’any, tot i que les edicions més significatives són les que coincideixen amb l’inici dels dos quadrimestres dels cursos de català per a adults.

El CPNL

El Consorci per a la Normalització Lingüística, creat l'any 1989 com a òrgan territorial d'aplicació a Catalunya de la política lingüística del Govern, està format actualment per la Generalitat de Catalunya, 81 ajuntaments, 37 consells comarcals i la Diputació de Girona. A través d'una xarxa de 22 centres de normalització lingüística estesa per tot el territori, amb més de 130 punts d'atenció i més de 400 professionals especialitzats, el Consorci desenvolupa estratègies i accions per garantir l'extensió territorial del coneixement i l'ús de la llengua catalana.
 


CNL de l'Alt Penedès i el Garraf

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Google +
  • Twitter
  • Netvibes