25 anys fent bategar el català

Centres


Notícies del CNL

Divendres, 22 d'abril de 2016

L’alumnat del CNL Roses, a la xerrada “Ramon Llull, escriptor”

L’alumnat del CNL Roses, a la xerrada “Ramon Llull, escriptor”

El dimecres 20 d'abril, l'alumnat del SLC de Sant Feliu de Llobregat i de Sant Joan Despí va assistir a la xerrada sobre Ramon Llull, a càrrec de la catedràtica Lola Badia, amb motiu de l'Any Llull.

Lola Badia ens va poder fer una aproximació del personatge en les seves diferents vessants a través d'unes il·lustracions, i ens va mostrar els motius que el van empènyer a escriure i les llengües que utilitzava en cada cas. A través de 12 miniatures la catedràtica va fer un recorregut per la vida de Llull: pensaments, vivències i obres. Mitjançant aquests documents vam poder endinsar-nos en la seva vida explicada per ell mateix.  I així sabem que fins als 30 anys fa poesia amorosa, després es converteix i s'avergonyeix del que havia fet abans i fa penitència.

Ramon Llull ha estat una figura cabdal perquè ens deixa una obra molt extensa i perquè va ser el primer autor medieval a usar el català per transmetre coneixements filosòfics, teològics i místics en lloc de fer-ho en llatí com s'acostumava a fer en aquella època: "Abans de Llull, el català servia per enviar missatges o per escriure receptes de cuina, Llull va escriure les seves obres en l'idioma en què parlava la gent normal" i d'això ja fa 700 anys.

La xerrada va ser l'acte inaugural de la Setmana per la Llengua, que té per objectiu promoure la llengua i la cultura catalanes. Enguany arriba a la XIII edició amb més de 30 activitats i és organitzada per l'Ajuntament de Sant Feliu amb la col·laboració del SLC de Sant Feliu i moltes altres entitats.


CNL Roses

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Google +
  • Twitter
  • Netvibes