25 anys fent bategar el català

Centres


Notícies del CNL

Dijous, 14 d'abril de 2016

Conferència de Vicenç Villatoro a la delegació d'Horta-Guinardó

El 13 d'abril, l'escriptor Vicenç Villatoro va visitar la delegació d'Horta-Guinardó per fer una conferència als alumnes dels cursos de català sobre el procés d'escriure. Villatoro també va explicar els motius pels quals es dedica a la literatura.

Conferència de Vicenç Villatoro a la delegació d'Horta-Guinardó

Un moment de la conferència de Vicenç Villatoro a la delegació d'Horta-Guinardó.

Vicenç Villatoro va centrar la conferència en dos dels seus llibres Moon river (2011), que va escriure quan la seva dona estava malalta, i Un home que se'n va (2014), que explica la història del seu avi, que va emigrar de Castro del Rio (Còrdova) quan tenia 60 anys.

Moon river és una novel·la sobre l'amor i la por a perdre'l basada en una emotiva història sobre l'entrega i l'amor per conjurar la mort.

A Un home que se'n va Vicenç Villatoro indaga en les causes que van fer que el seu avi abandonés Castro del Río, un poble "blanc i immòbil" de Còrdova, a l'edat de 60 anys, després d'una vida agitada, com a regidor de l'esquerra burgesa, comerciant de teixits sense sentit del negoci, condemnat a mort pels franquistes i finalment emigrant a 60 anys, gairebé l'edat que té el seu nét escriptor quan s'encara a la figura enigmàtica de l'avi Vicente.


Delegació d'Horta-Guinardó del CNL de Barcelona
Enllaços relacionats

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Google +
  • Twitter
  • Netvibes