25 anys fent bategar el català

Centres


Notícies del CNL

Dimecres, 13 d'abril de 2016

El lingüista ebrenc Joan S. Beltran i el matarranyenc Artur Quintana, distingits amb la Creu de Sant Jordi

El govern de la Generalitat ha atorgat enguany la Creu de Sant Jordi a 27 personalitats i a 13 entitats del país. Entre els guardonats hi ha dos lingüistes vinculats al territori: l'ebrenc Joan S. Beltran i el matarranyenc Artur Quintana.

El lingüista ebrenc Joan S. Beltran i el matarranyenc Artur Quintana, distingits amb la Creu de Sant Jordi

Joan S. Beltran i Artur Quintana, el novembre passat a Arnes (Terra Alta).

El Centre de Normalització Lingüística de les Terres de l'Ebre (CNLTE) celebra la decisió i felicita totes les persones i entitats distingides amb aquest reconeixement, i molt especialment les vinculades a les Terres de l'Ebre.

Aquests són els perfils de Joan S. Beltran i Jesús Quintana:


Joan Salvador Beltran i Cavaller

Professor i estudiós del català. Singularment, per la seva aportació a la riquesa dialectal de la llengua i a la consciència d'unitat lingüística. És autor de diversos estudis sobre el català que es parla a les Terres de l'Ebre i a les anomenades terres de cruïlla, conjunt de les anteriors i de les comarques valencianes pròximes. N'és exponent destacat el seu Vocabulari de cruïlla. Els mots de les Terres de l'Ebre i del Maestrat en el context del català formal (2010).

Artur Quintana i Font

Filòleg i traductor. Pel conjunt dels seus mèrits lingüístics. Ha treballat des d'Alemanya com a bibliotecari a Espira (Palatinat) i com a professor de llengua i literatura catalanes a la Universitat de Heidelberg. I també per la dedicació preferencial a la llengua i la literatura catalanes de la Franja de Ponent, amb treballs com ara El català de la Codonyera (Terol, Aragó), reedició i ampliació, el 2012, de la seva tesi doctoral. Ha traduït destacats autors alemanys a la nostra llengua.
 


Centre de Normalització Lingüística de les Terres de l'Ebre

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Google +
  • Twitter
  • Netvibes