25 anys fent bategar el català

Centres


Notícies del CNL

Dilluns, 11 d'abril de 2016

L'escriptor Emili Rosales comenta la seua novel·la 'La ciutat invisible' a l'alumnat del curs C2 de Tortosa

L'escriptor i editor rapitenc Emili Rosales va visitar el Centre de Normalització Lingüística de les Terres de l'Ebre (CNLTE) el 8 d'abril per participar en una trobada amb alumnat dels cursos de català de nivell C2 que s'imparteixen a Tortosa.

L'escriptor Emili Rosales comenta la seua novel·la 'La ciutat invisible' a l'alumnat del curs C2 de Tortosa

Rosales va comentar la seua novel·la La ciutat invisible, que és la lectura literària del curs actual per als alumnes de C2, inspirada en la seua ciutat, Sant Carles de la Ràpita. L'obra va ser guardonada amb el Premi Sant Jordi de l'any 2004 i va ser la primera novel·la en llengua catalana del prestigiós Premi Médicis, que distingeix el millor llibre estranger publicat a França.

La ciutat invisible és una novel·la d'aventura personal i de misteri històric. Té com a rerefons una inconfessable història d'amor i com a desencadenant l'avidesa que provoca la suposada existència d'un quadre perdut de l'últim gran mestre de la pintura italiana, Giambattista Tiepolo. Tant un motiu com l'altre ens duen de l'actualitat al segle XVIII, rere la pista dels plans -avui oblidats i quasi secrets- del rei Carles III per crear una gran ciutat al delta de l'Ebre, a imatge de Sant Petersburg, sota l'emmirallament de Nàpols i la seva badia, i potser de Venècia i els seus canals, i en el context d'una cort il·lustrada, que va atreure músics, arquitectes i pintors de tot Europa.

La trobada amb l'autor va aplegar una desena d'alumnes dels cursos, acompanyats de la seua professora, Emma Guasch.


Centre de Normalització Lingüística de les Terres de l'Ebre

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Google +
  • Twitter
  • Netvibes