25 anys fent bategar el català

Centres


Notícies del CNL

Dijous, 9 d'octubre de 2008

Més de 200 immigrants de l'ONG Accem s'inscriuen a classes de català

Des de gener de 2007, data en què es va signar l'acord de col·laboració entre Accem i el CNL Barcelona - Delegació de Sants-Montjuïc i les Corts, s'han fet 223 inscripcions, en nivells inicials i bàsics, a persones immigrades o refugiades d'aquesta ONG.
Més de 200 immigrants de l'ONG Accem s'inscriuen a classes de català

Alumnes de l'ONG Accem en una classe de català.

Des que va iniciar-se la relació amb aquesta ONG, la delegació de Sants-Montjuïc i les Corts del CNL de Barcelona ha organitzat 11 cursos de català per a persones immigrades. D’aquests cursos, 6 han estat inicials, 4 bàsics i 1 Català a taula. En total, s’hi han fet 223 inscripcions.

Actualment, s’està impartint un curs de nivell inicial i un altre de bàsic 1, i està previst un nou inicial que començarà a finals d’octubre.

La intenció d’ambdues parts és mantenir d’una manera regular la programació dels cursos per intentar acollir totes les persones que, cada cop en més nombre, accedeixen a l’ONG per sol·licitar els seus serveis.

Accem és una organització que proporciona acollida, orientació, assessorament i formació per a la reinserció social i laboral a persones immigrades, sol·licitants d’asil o refugiades, un nombre important d’elles en situació de vulnerabilitat o sense sostre. Majoritàriament, procedeixen de l’Àfrica subsahariana tot i que també hi ha persones sud-americanes i d’altres continents.

Accem compta amb diferents centres d’acollida a tot Espanya i, a Sants-les Corts, disposa de diversos pisos i oficines on imparteix formació i presta recursos bàsics a persones nouvingudes.


Centre de Normalització Lingüística de Barcelona - Delegació de Sants-Montjuïc i les Corts
Enllaços relacionats

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Google +
  • Twitter
  • Netvibes