25 anys fent bategar el català

Centres


Notícies del CNL

Dijous, 7 d'abril de 2016

El Gremi d’Hostaleria de Vilanova i el CPNL signen un conveni per promoure el català en la restauració

El Gremi d’Hostaleria de Vilanova i el CPNL signen un conveni per promoure el català en la restauració

El dia 6 d'abril, Jaume Martí Carbonell, president del Gremi d'Hostaleria de Vilanova, i Josep Moya Ibáñez, president del Consell de Centre del CNL de l'Alt Penedès i el Garraf (Consorci per a la Normalització Lingüística -CPNL-), han signat un conveni de col·laboració per fomentar l'ús de la llengua catalana en el sector de la restauració durant els propers tres anys.

Acords de treball

Entre les línies de col·laboració establertes per fer avançar l'ús del català en aquest sector, destaquen la col·laboració del Gremi en un projecte de "Promoció de la qualitat lingüística als restaurants" de la ciutat i, paral·lelament, la difusió d'eines i recursos perquè el conjunt dels seus associats puguin millorar la comunicació en aquesta llengua amb els clients. Per això, a partir d'ara, el Servei de Català del Garraf i Vilanova i la Geltrú col·laborarà habitualment en els mitjans de comunicació del Gremi per donar a conèixer terminologia gastronòmica o bé eines que ajudin a millorar la qualitat lingüística de la comunicació escrita dels restaurants.

Un altre aspecte que s'inclou en aquest treball conjunt és la informació relacionada amb la campanya "Català i empresa. Ja estàs al dia?" que preveu informar sobre el marc legal que afecta les empreses i sobre els recursos que el Servei de Català ofereix per facilitar el respecte pels drets lingüístics dels clients.

Col·laboració recent

A començament d'any el Gremi va participar en la difusió d'un curs de català inicial de 20 hores per a cambrers entre els seus associats, que es va impartir del 16 de febrer al 15 de març de 2016.


CNL de l'Alt Penedès i el Garraf
Enllaços relacionats

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Google +
  • Twitter
  • Netvibes