25 anys fent bategar el català

Centres


Notícies del CNL

Divendres, 3 d'octubre de 2008

Més de 700 alumnes inicien els cursos de català a Sabadell

Més de 700 alumnes inicien els cursos de català a Sabadell

La ciutat de Sabadell ofereix per a aquest primer quadrimestre un total de 39 cursos, repartits en els nivells següents: bàsic, elemental, intermedi, de suficiència i superior, a banda de diferents sessions d’aspectes puntuals de la llengua.

Els cursos que tenen més afluència d’alumnes són els de nivell bàsic, amb 17 cursos i 283 alumnes, seguits pels de nivell intermedi, amb 5 cursos i 144 alumnes. El nivell elemental consta de 6 cursos i 126 alumnes; el nivell de suficiència, de 4 cursos amb 97 alumnes i, finalment, el nivell superior té un total de 48 alumnes, matriculats en dos cursos.

D’aquestes dades s’extreu tant l’interès per començar a aprendre la llengua com el bon nivell assolit en cursos de nivell superior (D), que per la demanda rebuda ha passat d’un a dos cursos respecte de l’any passat.

Aquest octubre s’inicien també cinc grups de sessions per a entitats d’immigrants. Es tracta de cursos gratuïts de llengua oral, classes de conversa amb una funció introductòria. Es familiaritza els alumnes amb la llengua, i quan aquests han assolit un nivell inicial suficient, si encara tenen interès per millorar-ne el domini, se’ls deriva al CNL, des d’on s’ofereixen nivells més avançats.

Les entitats que es dediquen a la immigració, precisament pel fet de tenir com a objectiu la integració social dels immigrants, es caracteritzen per la proximitat i la capacitat d’entrar en contacte amb aquest sector de la població. És en aquest sentit que fan una important tasca per despertar l’interès per la llengua catalana.
El nombre d’alumnes dels cursos generals de la demarcació de Sabadell és de prop de 1.000 alumnes presencials i uns 340 alumnes a distància.
Al mes de desembre s’iniciaran els cursos intensius de nivell bàsic a la ciutat i les inscripcions per a alumnes de nou ingrés es faran el dia 25 de novembre al Casal Pere Quart. Per a la resta de nivells es faran a principis de febrer.CNL de Sabadell

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Google +
  • Twitter
  • Netvibes