25 anys fent bategar el català

Centres


Notícies del CNL

Dijous, 2 d'octubre de 2008

Els serveis de català del Baix Penedès estrenen el programa radiofònic 'Fem anar la llengua'

L'emeten les emissores municipals de Calafell, el Vendrell, l'Arboç, Cunit i Bellvei

Aquesta setmana s’ha estrenat a totes les emissores municipals del Baix Penedès Fem anar la llengua, un programa d’una hora de durada setmanal que té per objectiu donar informacions diverses a l’entorn de la llengua catalana amb un punt de vista fresc i dinàmic.

Els serveis de català del Baix Penedès estrenen el programa radiofònic 'Fem anar la llengua' Els locutors habituals del programa són els tècnics de Calafell i del Vendrell Lluís Tetas i Laura Giné, respectivament, i Gerard Guasch, tècnic del "Voluntariat lingüistic" a la comarca, per als temes relacionats amb aquest programa. Els altres tècnics dels les oficines de català de la comarca s'ocupen de preparar els continguts de cada secció.

   Seccions variades


El programa està dividit en diferents seccions: en la primera s’informa de notícies de o sobre el català; la segona és una entrevista amb persones del món acadèmic, institucional o associatiu per parlar d’aspectes de normalització lingüística (la prepara Anna Sant, tècnica del COC del Vendrell); la tercera està dedicada als alumnes dels cursos de català, els quals expliquen la seva experiència a classe (tots els tècnics que fan cursos hi aporten alumnes rotativament); la quarta té com a objectiu donar a conèixer llocs web interessants relacionats amb la llengua (a càrrec de Maria Llevat, tècnica de dinamització de la comarca, i Montse Espar, responsable del SCC del Baix Penedès), i l’última té com a tema central el projecte de dinamització lingüística “Voluntariat per la llengua”. Al llarg de tot el programa es poden sentir cançons de música en català, i properament comptarà amb la col·laboració de grups comarcals.

Fem anar la llengua és un programa que s’enregistra als estudis de Calafell Ràdio, i s’emet per Ràdio el Vendrell, Ràdio l’Arboç, Ràdio Cunit, Bellvei Ràdio i Calafell Ràdio, amb la col·laboració tècnica de totes elles. Al final de la nota trobareu un quadre amb les dades de les emissores i dies i horaris d'emissió.

De tota manera, totes les emissores, excepte la de Bellvei, emeten en línia, per la qual cosa el programa es pot seguir per Internet des de qualsevol lloc del món. A més,  Ràdio l'Arboç ofereix servei de ràdio a la carta, de manera que el programa es pot descarregar a l'ordinador per esoclatar-lo en qualsevol moment. Fins i tot s'ha creat una adreça de correu electrònic per a tothom que vulgui aportar suggeriments o, simplement, dir-hi la seva és: femanarlallengua(ELIMINAR)@cpnl.cat.

 

Emissora

Horari d'emissió

Dial

Web, a/e, tel.

Calafell Ràdio

Dc., de 9 a 10 h

107.9 FM

http://www.calafellradio.com

calafellradio(ELIMINAR)@calafell.org

977 69 44 44

Ràdio El Vendrell

Dv., de 19 a 20 h

107.1 FM

http://www.rtvelvendrell.cat

redaccio(ELIMINAR)@rtvelvendrell.cat

977 66 66 02

Ràdio L'Arboç

Dj., a les 21 h

106.8 FM

www.radiobaixpenedes.cat

metaradio(ELIMINAR)@hotmail.com

977 16 77 13

Ràdio Cunit

Dv., de 15 a 16 h

107.0 FM

http://www.radiocunit.org

redaccio(ELIMINAR)@radiocunit.org

977 67 49 18

Bellvei Ràdio

Dj., de 18 a 19 h


104.7 FM


bellveiradio@gmail.com

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Google +
  • Twitter
  • Netvibes