25 anys fent bategar el català

Centres


Notícies del CNL

Divendres, 11 de març de 2016

La professora de la Universitat de les Illes Balears Rosa Calafat, al cicle "Llengua, societat i poder"

El dia 10 de març de 2016 va tindre lloc al Campus Terres de l'Ebre de la Universitat Rovira i Virgili a Tortosa la segona conferència del cicle de sociolingüística "Llengua, societat i poder", amb la conferència "Paraula, símbol i societat" de la professora de la Universitat de les Illes Balears Rosa Calafat.

La professora de la Universitat de les Illes Balears Rosa Calafat, al cicle

L'estudi de l'evolució històrica de les ideologies lingüístiques dominants al nostre país és l'àmbit de recerca de la professora Calafat. La seua intervenció va incidir en el fet que les llengües no són mers instruments comunicatius neutrals, sinó codis lingüístics significants que vehiculen continguts ideològics que fan que els parlants vegin algunes llengües com a portadores de certs valors que, potser, no atribuiran a d'altres.


Òmnium Ebre, Som Escola a les Terres de l'Ebre, l'Antena Cultural Tortosa de la URV, l'Ajuntament de Tortosa i el Centre de Normalització Lingüística de les Terres de l'Ebre (CNLTE) són les entitats organitzadores d'aquest cicle, que es desenvolupa a la capital del Baix Ebre al llarg de quatre sessions entre els mesos de febrer i maig de 2016.


El cicle, coordinat per Jordi Martí (Som Escola), parteix de la base que la sociolingüística és una potent eina metodològica per al coneixement de les relacions subjacents a l'entramat social i pretén donar a conèixer el que s'amaga darrere les aparences. Les sessions tenen lloc en dijous, a les 18.00 h, a la Sala de Graus del Campus Terres de l'Ebre de la URV, amb el programa següent:


25 de febrer. Miquel Àngel Pradilla i Cardona (URV): "Llums i ombres de la normalitat lingüística a la catalanofonia".

10 de març. Rosa Calafat i Vila (UIB): "Paraula, símbol i societat".

21 d'abril. J. C. Moreno Cabrera (UAM): "Imperialismo lingüístico: el imperio de la lengua común".

19 de maig. Ferran Suay i Lerma (UV): "La subordinació lingüística: una visió sociològica".
 


Centre de Normalització Lingüística de les Terres de l'Ebre

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Google +
  • Twitter
  • Netvibes